Boli sme povzbudiť slovenských hokejistov. Ako si plné lietadlo Slovákov užilo MS v hokeji?  

4 minúty čítania
Autor: Juraj Kvas

Tento rok dostali šancu zorganizovať hokejové majstrovstvá sveta Fínsko a Lotyšsko. Tampere a Riga – dve mestá, dve nabité skupiny. Tá „slovenská“ pripadla Rige – pohostinnému mestu s bohatou históriou a kultúrou. Prečítajte si o našej ceste za hokejovým šialenstvom. 

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

Do Rigy sme vyrazili priamo z Bratislavy v skvelej nálade. Dresy, šále, hlasivky a kopec odhodlania boli povinnou výbavou každého z nás. Slovenskí fanúšikovia opäť nesklamali a ukázali ochotu podporiť našich chlapcov na ľade. Niet sa čomu diviť. Charterový let je skrátka TOP možnosť, ako vyraziť za športovým zážitkom. Stačí prísť na letisko a o všetko ostatné sa postaráme my. Nestratíte tak ani minútu času a zájazd si užijete naplno. 

Ako skúsení delegáti sme bezproblémovo zvládli ukorigovať 190 energických priaznivcov. Po približne dvojhodinovom lete sme sa mohli v ešte lepšej, spriatelenej nálade presunúť do centra lotyšskej metropoly. 

Riga, prvá liga 

Našim ubytovaním bol na najbližšie tri noci krásny štvorhviezdičkový hotel Radisson Blu Latvija. Neboli sme jediní. V hoteli totižto bývali aj českí hokejisti. Večerné chvíle sme trávili v sky bare na najvyššom poschodí. Na tom najnižšom bolo umiestnené kasíno a v podzemí hotela úradovala diskotéka. Jednoducho dokonalé miesto na predĺžený víkend. Ako delegáti sme boli počas celého pobytu klientom k dispozícii. Tí od nás každý večer dostali SMS s informáciami o programe na ďalší deň. 

Okrem skvelej vybavenosti hotela nás potešila jeho vzdialenosť od štadióna. Do Arény Riga sme sa dostali peši za 20 minút. 

V porovnaní s minuloročnými majstrovstvami sa úroveň tohtoročných MS posunula opäť o krok vpred. Vo fanzóne priamo pred arénou sa fanúšikovia z rôznych krajín stretávajú pri pivku a spoločne spievajú svoje obľúbené chorály. Už tam sme zažili pravú hokejovú atmosféru. Lotyšské pivo je však jednou z mála vecí, ktoré pochváliť nejdú. Chýba mu pena, chuťovo to tiež nie je bohviečo. Našťastie sme pre svojich klientov našli miesto, kde čapujú Plzeň: Krogen Soldaten Svejk alias Hospoda vojáka Švejka

Novinkou, ktorú musíme osobitne vyzdvihnúť sú náramky, ktoré návštevníci dostanú pri vstupe na štadión. Výrazne urýchľujú proces bežnej kontroly, ktorá vie byť zdĺhavá a vyčerpávajúca. Páska na ruke indikuje, že fanúšik už bol skontrolovaný a môže vojsť do útrob štadiónu. Palec hore, Riga! 

Mesto ponúklo všetko potrebné

Logistiku zvládli Lotyši taktiež na výbornú. Okrem štandardných foriem prepravy stáli na každom kroku elektrické kolobežky, ktoré poslúžili fanúšikom s ťažkými nohami. Príjemným bonusom je taktiež platba eurom. Samotné mesto má jeho návštevníkom rozhodne čo ponúknuť. Základ miestnej gastronómie tvoria najmä jedlá zo zemiakov, kapusty a populárne sú aj zabíjačkové špeciality.

Počas voľného dňa sme stihli plavbu loďou, kde sme si vychutnali výhľad na mesto s drinkom v ruke. Navštívili sme aj Motor Museum, najväčšie pobaltské múzeum starožitných vozidiel. Za štyri dni strávené v Rige sme nazbierali plno zážitkov, ktoré v nás ostanú navždy. 

Slovákov bolo počuť všade

Moderná Aréna Riga zvládla nápor hokejových fanatikov „s pokojom Lotyša“. Zápasy našich hokejistov priniesli krásne športové divadlo. S bratmi Čechmi nám chýbal kúsok k víťazstvu. Zvíťaziť sa nám podarilo aspoň na tribúne – približne 4000 Slovákov neúnavne povzbudzovalo náš tím. Po porážke domácich Lotyšov sme predviedli skvelý výkon s Kanadou, v ktorom sa blysol najmä brankár Hlavaj, nový minister obrany. Opäť, veľa nechýbalo.

Zato veľa šťastia chýbalo skupine chalanov, s ktorými sme sa rozprávali pri mestskej panoráme. Podľa ich slov leteli do Rigy 26 hodín s prestupom cez Londýn. Keby boli vedeli, mohli ísť s našim charterom a ušetriť kopec vrások času. Tak snáď nabudúce. 

Niektorí účastníci počas zájazdu videli až šesť zápasov. Vstupenky na zápasy iných tímov sme im vybavili na mieste za výhodné ceny. Ako najskúsenejšia športová cestovka sme boli na viacerých MS v hokeji. Tieto môžeme s čistým svedomím zaradiť k tým najlepším.

👉 Do Rigy letel aj fanúšik Jakub, ktorý o svojom zážitku napísal blog

Odporúčame:

Venujte DARČEKOVÚ POUKÁŽKU na HOKEJ