Top hviezdy MSJ 23: Výkony týchto hráčov si nenechajte ujsť

4 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

Zoznámte sa s najväčšími hviezdami na MS do 20 rokov 2023, ktorých výkony by mali patriť medzi ozdoby populárneho turnaja. Každý rok sa na ňom stretávajú hráči, ktorým bude v ďalších rokoch patriť budúcnosť svetového hokeja. 

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Hráči po drafte

Luke Hughes (USA)

Draftová štvorka roku 2021 sa týždeň čo týždeň zlepšuje. V NCAA z neho rastie komplexný obranca s dobrými fyzickými parametrami. Na turnaji by mal patriť medzi najlepších obrancov. V budúcnosti môže vytvoriť obrannú dvojicu so Slovákom Šimonom Nemcom v New Jersey Devils.

Logan Cooley (USA)

Arizona Coyotes na drafte 2022 z 3. pozície ukázala na Logana Cooleyho. Hovorilo sa o ňom ako o najtechnickejšom hráčovi na minuloročnom výbere nováčikov. Fanúšikovia sa môžu tešiť na technické finesy a krásne individuálne akcie.

Cutter Gauthier (USA)

Sekundovať Cooleymu v ofenzíve USA bude s určitosťou Cutter Gauthier. Päťka draftu 2022 patrí organizácii Philadelphii Flyers a na najlepšiu hokejovú ligu sveta sa aktuálne pripravuje v NCAA. Je fyzicky dobre stavaný a je platným hráčom na oboch stranách klziska.

Brandt Clarke (Kanada)

Pred draftom 2021 si zahral aj na Slovensku v drese Nových Zámkov. Z 8. priečky po ňom siahli Los Angeles Kings a Clarke vydarenými výkonmi potvrdzuje, že šlo o dobré rozhodnutie. Je silný na puku, kreatívny v rozohrávke a zdobí ho aj výnimočný prehľad v hre. Brand Clarke odkazuje všetkým mladým hráčom: “Ktokoľvek môže byť Brandt Clarke. Bavte sa hokejom!”

Zdroj: hcnovezamky.eu

Dylan Guenther (Kanada)

V tejto sezóne odohral 21 stretnutí v NHL (3+8) v drese Arizony Coyotes, no klub ho napriek tomu poslal na MS do 20 rokov. Bude sa radiť medzi najskúsenejších hráčov na turnaji a mal by patriť medzi ofenzívne esá nabitej kanadskej zostavy.

Shane Wright (Kanada)

Dlho sa o ňom hovorilo ako o draftovej jednotke, napokon sa stal celkovou štvorkou. Len nedávno sa radoval v drese Seattle Kraken z prvého gólu v NHL, no na prelome kalendárneho roka sa vráti medzi juniorov, kde bude mať v roli kapitána jasnú úlohu – doviesť javorové listy k zlatým medailám.

Joakim Kemell (Fínsko)

Zdobí ho výborná strela a ochota sa neúnavne zapájať do ofenzívy. V NHL patrí Nashvillu Predators, no na hru v profilige sa pripravuje v rodnej krajine v drese JYP. Nikoho neprekvapí, ak zabojuje o štatút najlepšieho strelca turnaja.

Šimon Nemec (Slovensko)

Tak trochu prekvapujúco meno Šimona Nemca zaznelo na drafte 2022 ako druhé v poradí. Prvé skúsenosti so zámorským hokejom zbiera v AHL, kde rozvíja talent ofenzívneho beka v tíme Utica Comets. Na MS do 20 rokov by mal patriť medzi najlepších obrancov.

Zdroj: theahl.com/foto: Jeff Pexton

📖 Prečítajte si, ktorí Slováci v minulosti zahviezdili na juniorských MS

David Jiříček (Česko)

Ofenzívne ladený bek s výborným korčuľovaním a citom pre hru. David Jiříček by mal v budúcnosti patriť medzi hviezdnych obrancov NHL. V roku 2023 bude patriť medzi základné kamene českého národného tímu, ktorý má ambíciu zaútočiť na zisk cenného kovu.

Jiří Kulich (Česko)

Český hokejista sa stal vlani výberom Buffala Sabres, no sezónu odštartoval v AHL. V drese Rochesteru potvrdzuje výnimočnú húževnatosť, tvrdo pracuje na oboch stranách klziska a preukazuje veľký ofenzívny potenciál.

Filip Bystedt (Švédsko)

Dobre stavaný švédsky útočník je hráčom San Jose Sharks. Priestor na rozvoj dostáva v rodnom klube z Linköpingu, kde si v 26 stretnutiach na konto pripísal 11 bodov. Je rýchly, dôrazný, dobre si kryje puk a hanbiť sa rozhodne nemusí ani za svoju strelu.

Fabian Lysell (Švédsko)

Lysell sa na drafte 2021 dostal do organizácie Bostonu Bruins. Na svojej hre aktuálne pracuje na farme v AHL, kde v 19 rokoch zbiera takmer bod na zápas. Vyznačuje sa dobrým pohybom, rýchlosťou, pracovitosťou a zručnosťou na puku.

Hráči pred draftom

Connor Bedard (Kanada)

Hovorí sa o ňom ako o ďalšom generačnom hráčovi. Na ľade sa dokáže hladko prekľučkovať obranou, má presnú a razantnú strelu, výborný pohyb a čítanie hry. Už roky je považovaný za jasnú draftovú jednotku v roku 2023 a tento štatút by mal potvrdiť aj svojimi výkonmi na juniorských MS.

Zdroj: globalnews.ca

Adam Fantilli (Kanada)

Opomenúť nemožno ani Bedardovho krajana Adama Fantilliho, ktorý by sa mal stať dvojkou alebo trojkou draftu 2023. V univerzitnej NCAA zbiera vyše 1,6 bodu na zápas a potvrdzuje štatút jedného z najväčších talentov kanadského hokeja za uplynulé roky.

Leo Carlsson (Švédsko)

Výborne stavaný švédsky útočník pôsobí v tíme Örebrö v SHL, kde si v 25 zápasoch pripísal na konto 14 bodov. Je adeptom na výber na prvých troch pozíciách, čo je dobrou zámienkou, prečo si všímať jeho výkony na juniorskom šampionáte.

Eduard Šalé (Česko)

Do nového ročníka vstúpil vo výbornej forme v drese Komety Brno. Neskôr mierne poľavil, no stále patrí medzi horúcich adeptov na draft v prvej desiatke draftu NHL 2023. V českom tíme by mal na šampionáte naplno rozvinúť ofenzívny talent.

Dalibor Dvorský (Slovensko)

Medzi horúcich kandidátov na výber v elitnej desiatke sa radí aj Dalibor Dvorský. Prehľad v hre, presná strela, cit pre kombináciu. To všetko zdobí hokejistu švédskeho AIK, kde sa – zdá sa – natrvalo usadil v seniorskom tíme v druhej najvyššej švédskej súťaži. Jeho výkony rozhodne budú pútať pozornosť mnohých skautov.

Zdroj: msn.com/foto:Bildbyrån

🇸🇰✈️ Charter plný slovenských fanúšikov na MS 2023: Slovensko – Česko, Slovensko – Lotyšsko, Slovensko – Kanada