Šanca, ktorá sa nemusí opakovať: Zažite písanie hokejovej histórie

4 minúty čítania

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 pokročili do svojej semifinálovej fázy. Nasledujúci víkend bude patriť duelom Švajčiarov s Kanadou a Čechov proti Švédsku. Domáca reprezentácia je dve víťazstvá od naplnenia ultimátneho cieľa a zisku zlatých medaiíli v domácom prostredí. 

Sledujte naše sociálne siete FacebookInstagramTik-Tok

O2 Aréna ženie Česko dopredu

Nebudeme si klamať, pražská O2 Aréna je hala, ktorá je na úrovni štadiónov NHL. Je dokonca na mieste tvrdiť, že táto aréna je kvalitnejšia ako niektoré stánky, v ktorých sa najlepšia hokejová liga na svete hrá. A keď je zaplnená českými priaznivcami dychtivo dúfajúcimi, že ich miláčikovia zdolajú súpera, máte zamiesené na športový zážitok na celý život. Česko v ére samostatnosti domáci turnaj nikdy nevyhralo, naposledy sa to „bratom“ podarilo ešte so Slovákmi v roku 1985, keď Čechoslováci ovládli MS v Prahe. V metropole ČR preto na každom kroku cítiť veľkú túžbu na tento úspech nadviazať.

  • MS 2024 v Česku sú vysokou školou hokeja: Po všetkých stránkach (BLOG)

Bolo to možné vidieť počas zápasov skupinovej fázy na MS 2024, no naplno sa to ukázalo až vo štvrťfinále. Česká reprezentácia dokázala zdolať americký tím naplnený hviezdami z NHL ako Brady Tkachuk, Trevor Zegras, Cole Caufield či Jake Sanderson. Naši západní susedia sa tešili po góle Pavla Zachu a famóznom výkone brankára Lukáša Dostála z „futbalového“ triumfu 1:0. Viac ako 17-tisícový dav v O2 Aréne bol vo vytržení a atmoféra bola elektrizujúca.

Zápasy o všetko na vlastné oči

Naplno pochopí len ten, kto zažije na vlastnej koži. V tejto chvíli je isté, že Česi budú hrať pred skvelými domácimi priaznivcami ešte dva zápasy. Sobotné semifinále proti Švédom a potom buď finále o zlato proti víťazovi duelu Kanada – Švajčiarsko, respektíve súboj o bronz proti porazenému z tejto dvojice. Hokej je krásny v tom, že nikdy neviete ako to dopredu dopadne a to platí aj v tomto prípade.

Môžete však byť pri tom, spolu s nami. V uplynulých rokoch sa čoraz viac v Európe hrajú zápasy zámorskej profiligy pod záštitou NHL Global Series, ale majstrovstvá sveta sú pre tunajších priaznivcov ešte o stupienok vyššie. Týka sa to nielen nasadenia hráčov, ktorí hrajú o večnú slávu a česť svojej krajiny, ale aj zanietenia priaznivcov.

Vyvrcholenie českého turnaja v Prahe sľubuje prvotriedne športové divadlo, o ktorom sa bude hovoriť ešte veľmi dlho. Česi majú tie najvyššie ambície, čo po štvrťfinále proti USA potvrdil aj skúsený obranca Radko Gudas. Ten povedal, že TOP 4 sa našim západným susedom máli a chcú byť majstrami sveta.

To je samo o sebe najlepšou možnou pozvánkou na posledný májový víkend do Prahy. V akcii budú David Pastrňák, Pavel Zacha, Victor Hedman, Roman Josi, John Tavares, Erik Karlsson, Nico Hischier, Nino Niederreiter, Ondřej Palát či Connor Bedard.

Pre sledovanie vypredaného semifinále Česko – Švédsko volajte našim skúseným predajcom na +421 948 217 004 / +421 940 649 004

ZAŽITE FINÁLOVÝ DEŇ MS 2024 V ČESKU NAŽIVO