San Jose Sharks v Európe: Šanca na potrebný reštart klubu

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Žraloci z Kalifornie sa počas druhého októbrového víkendu predstavia v pražskej O2 Arene, kde otvoria nový ročník kanadsko-americkej NHL v dvojzápase proti Nashville Predators.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Náročný proces prestavby

San Jose prichádza na európsky kontinent s nelichotivou bilanciou. Sharks sa totiž v uplynulých troch ročníkoch nepredstavili v play-off NHL, pričom favoritom na vyraďovacie boje nie sú ani v nadchádzajúcej edícii. Žraloci sa momentálne nachádzajú v procese prestavby, ktorý majú pod palcom predovšetkým generálny manažér Mike Grier a hlavný tréner David Quinn.

Sharks urobili medzi sezónami krok vpred, keď vymenili ikonického obrancu Brenta Burnsa do Caroliny Hurricanes, čím sa zbavili jeho obrovského kontraktu. Naďalej sa však musia vyrovnať so zmluvami Karlssona či Vlasica, ktoré sa s odstupom rokov ukázali byť nevýhodnými.

Gólova radosť Tomaša Hertla

V Európe sa v súvislosti so San Jose hovorí najmä o českom útočníkovi Tomášovi Hertlovi a švajčiarskom zakončovateľovi Timovi Meierovi. Nielen mimo ľadu, ale aj na ňom, je táto dvojica medzi ťahúňmi kalifornskej organizácie. Kapitánom naďalej ostáva skúsený Kanaďan Logan Couture. Vo všeobecnosti platí, že ak sa darí tejto trojici, darí sa aj Žralokom.

Finále, ktorému chýbal šťastný koniec

Sharks, ktorí existujú od roku 1991, zatiaľ zažili svoj najväčší úspech v ročníku 2015/2016, kedy vyhrali západnú konferenciu a v boji o Stanley Cup skončili na štíte Pittsburghu Penguins. Za zmienku rozhodne stojí aj finále konferencie zo sezóny 2018/2019, ale následne nastal vyššie spomínaný úpadok.

Kalifornské mesto San Jose je pre hokejistov lákavou destináciou. Ľudia tam hokej milujú, pričom príjemné prostredie a pekné počasie sú vítanými bonusmi. Nepodarené dlhodobé kontrakty SJS zrazili Žralokov o niekoľko krokov dozadu. V nesmierne vyrovnanej NHL sa ale za pár rokov dá z chvosta dostať na čelo.

👉 Viac o zájazdoch do Kalifornie 🌞

A vedia to aj Žraloci. Tí chcú byť úspešní nielen v ostrých zápasoch, ale aj marketingovo. Preto, keď prišla príležitosť vycestovať do Európy, neváhali. V Prahe budú mať možnosť ukázať, že sú moderná fun-to-watch organizácia, ktorá láka aj nových priaznivcov.

Zdroj: getmoresports.com

🏒 Zápasy NHL v Prahe:
PIATOK (7.10.): San Jose Sharks – Nashville Predators od 210
SOBOTA (8.10.): Nashville Predators – San Jose Sharks od 290

Okrem Hertla, Couturea a Meiera by sa priaznivci v zápasoch, ktoré sú na programe siedmeho a ôsmeho októbra, mali sústrediť aj na mená ako Kaapo Kähkönen, Markus Nutivaara, Oskar Lindblom či Radim Šimek. Zaujímavosťou je, že Lindblom sa v Prahe na NHL už predstavil, v roku 2019 bol súčasťou Philadelphie Flyers, ktorá v O2 Arene vyzvala Chicago Blackhawks.

👉 prečítajte si: Nashville Predators: Klub, ktorý je pre fanúšikov z Európy veľkým lákadlom