Nashville Predators: Klub, ktorý je pre fanúšikov z Európy veľkým lákadlom

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Ak milujete NHL, ale nemáte spomedzi klubov svojho favorita, Nashville Predators by pre vás mohol byť zaujímavou voľbou. Klub, ktorý od roku 1997 prešiel zaujímavú cestu, buduje mužstvo s tými najvyššími ambíciami. A už čoskoro sa predstaví v Európe.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Bude európsky trh pre Predators korisťou?

Nashville Predators patrí medzi organizácie, ktoré si veľmi dobre uvedomujú, že úspech na ľade ide ruka v ruke s úspechom v marketingu či na sociálnych sieťach. Predstavenie v rámci NHL Global Series proti San Jose Sharks pomôže po viacerých stránkach.

V klube pôsobí viacero hráčov z Európy, pričom, ak Nashville sleduje prostredníctvom digitálnych médií (IG: predsnhl), dozaista potvrdíte, že administrátori sa profilom venujú pútavou a zaujímavou formou. To všetko sú spojené nádoby, ktoré prispievajú k tomu, aký má organizácia imidž. A pre fanúšikov hokeja na starom kontinente sú Predators absolútnym lákadlom.

 

Brankárska dvojica Kevin Lankinen a Juuse Saros pochádza z Fínska, kapitánom tímu je Švajčiar Roman Josi, pričom v defenzíve je aj skúsený Švéd Mattias Ekholm. A ofenzíva? Švédska superstar Filip Forsberg, talentovaný Fín Eeli Tolvanen či nová posila z Caroliny Hurricanes Nino Niederreiter. Možno jediná škoda, že v súčasnom tíme Preds nenájdeme hráčov zo Slovenska a Českej republiky.

Podobný, ale rozdielny osud ako Sharks

San Jose, ktoré bude súperom Predators v Prahe 7. a 8. októbra, nastúpilo v roku 2016 vo finále NHL proti Pittsburghu Penguins a neuspelo. Nashville stihol podobný osud o rok neskôr, finálovú účasť a prehru s Tučniakmi si pripísal v roku 2017. Avšak, treba konštatovať, že aj keď sa tento osud javí podobne, obe organizácie išli následne rozdielnou cestou.

Sharks postihol úpadok (Viac sa dočítate TU), Predators síce do finále taktiež odvtedy nepostúpili, ale v play-off sa objavujú pravidelne, pričom pred ročníkom 2022/2023 je na mieste konštatovať, že organizácia z amerického štátu Tennessee bude patriť k tomu lepšiemu, čo kanadsko-americká NHL ponúkne.

 

🏒 Zápasy NHL v Prahe:
PIATOK (7.10.): San Jose Sharks – Nashville Predators od 210
SOBOTA (8.10.): Nashville Predators – San Jose Sharks od 290

Pražský dvojzápas preto prinesie okrem prvotriednej hokejovej šou svetovej úrovne aj súboj dvoch klubov z USA, ktoré sa snažia presadiť a usadiť v špičke National Hockey League. Aj keď je základná časť dlhá, je potrebné zachytiť úvod ročníka. A uspieť na európskom ľade môže vyslať jasný signál do celého sveta. Nielen po hokejovej stránke.

👉 prečítajte si: San Jose Sharks v Európe: Šanca na potrebný reštart klubu