Najhoršie šatne či najnudnejšie mesto. Hráči NHL sa podelili o svoj názor

4 minúty čítania

Ak by platilo staré známe „hlas ľudu, hlas boží“, nový tím NHL by podľa hlasovania samotných hokejistov profiligy sídlil v Houstone. V zaujímavej ankete prezradili, ktorá šatňa pre hostí je najhoršia, v ktorých mestách sa najviac bavia a naopak, ktoré mesto sa v ankete stalo suverénne „najnudnejším“ v NHL.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram Tik-Tok

Zámorský portál The Athletic uskutočnil s desiatkami hráčov NHL anketu, z ktorých vyplynuli zaujímavé výsledky.

Ďalší klub NHL by mal sídliť v Houstone, no objavila sa aj Praha

NHL premýšľa nad ďalšou expanziou. Ak by sa však do najlepšej hokejovej ligy sveta chcel pridať ďalší klub, na úvod by ho to stálo 2 miliardy amerických dolárov.

Zápas NHL Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers vo vypredanej O2 Aréne v Prahe. Foto: nhl.com

Spomedzi 36 hlasujúcich hokejistov by hneď desiati chceli v NHL vidieť Houston. Nasleduje v 80. rokoch populárny Quebec (7 hlasov), Salt Lake City (4), Kansas City (3) a dvaja hokejisti dokonca hlasovali za Prahu. Jeden z hlasujúcich za európske mesto (jeden hlas dostali aj Paríž, Biel a Mannheim) nezabudol podotknúť, že „tamojšia aréna je dvakrát väčšia ako tá v Arizone.“ Coyotes odohrajú už druhý ročník v Mullett Arene s kapacitou 4600 fanúšikov.

Najlepšie šatne pre hostí v Detroite, v Caroline sú katastrofálne

Takmer päťdesiatka hráčov sa vyjadrila aj k šatniam pre hostí. Najlepšie obstál Detroit Red Wings s 11 hlasmi. O jeden hlas menej dostali Edmonton s Vegas. Oilers sa mohli radovať z víťazstva v ankete, no obranca rivala z Calgary Flames, Rasmus Andersson nechcel nepriateľskému tímu už len z princípu priznať kredit a hoci si myslí, že majú najlepšiu šatňu pre hostí, hlasoval pre iný klub.

Šatňa v edmontonskom Rogers Place. Foto: nhl.com

Suverénne najhoršie obstála organizácia Caroliny Hurricanes. Šatne pre hostí v Raleigh boli označené za najhoršie 23 hráčmi z 38 hlasujúcich. Nad prestavbou by ale mali uvažovať aj v Arizone, Buffale, Washingtone či Montreale a Ottawe. „Skvelé. Prečo by sme mali dať hosťom peknú, veľkú šatňu?“ vtipkoval útočník „Canes“ Martin Nečas.

Zábava vo Vegas, nuda vo Winnipegu

Málokoho prekvapí, že takmer polovica opýtaných hlasovala v ankete o meste s najlepším nočným životom pre Vegas (20 hlasov zo 42). Nasledoval New York (9) a zaujali aj Nashville, Vancouver či Los Angeles. „Nikdy sa tam nebudete nudiť,“ nechal sa počuť Martin Nečas na adresu New Yorku.

Opozitnú anketu suverénne ovládol Winnipeg so 14 hlasmi. Nudný nočný život podľa opýtaných hokejistov ponúkajú aj Buffalo (6 hlasov) či Detroit s Carolinou a Edmontonom (po 3 hlasy).

Cestuj s nami do Vegas a Los Angeles, ktorých atmosféru oceňujú aj samotní hokejisti

nočné Las Vegas. Foto: visitlasvegas.com

„Počujte, som tu už osem rokov. Myslím, že každé mesto má skvelé miesta, výborné reštaurácie. Takže tí chlapci možno iba nenašli správne miesta. No je fér priznať, že je tu veľká zima,“ tvrdí opora zadných radov Winnipegu Jets, Josh Morrissey na obranu svojho aktuálneho domovského mesta.

Odpoveďou opäť pobavil Rasmus Andersson. Na prekvapenie viacerých ale nezvolil Edmonton: „Poviem Detroit, pretože ma tam minulú sezónu zrazilo auto. Odišiel som z kasína a zrazu som sa zobudil v nemocnici. Doteraz neviem, čo sa stalo.

Medzi obľúbenými športovcami vedie Messi

Najobľúbenejším športovcom medzi hokejistami NHL je Lionel Messi s maličkým náskokom pred Cristianom Ronaldom (6 vs. 5 hlasov). Štyri hlasy dostal Roger Federer, no v ankete padli mená aj ďalších velikánov, akými sú Michael Jordan, Tom Brady, Rafael Nadal či Tiger Woods.

Ak by si hráči mohli vybrať, pod ktorým trénerom by nastupovali, radi by si zahrali pod Jonom Cooperom z Tampy Bay, ktorý floridský mančaft doviedol k dvom Stanley Cupom. Veľkej obľube sa so 4 hlasmi tešia aj Jim Montgomery z Bostonu a Rod Brind’Amour z Caroliny.

Tkachuk Marchanda ešte neprerástol

Hokejisti odpovedali aj na otázku „Pred ktorým hráčom si musíte dávať na ľade väčší pozor, pretože vás môže trafiť?“ Jasným víťazom sa stal Tom Wilson z Washingtonu Capitals s 13 hlasmi.

Strach súperom naháňajú aj tvrdé hity Ryana Reavesa, Jacoba Troubu a Radka Gudasa.

Matthew Tkachuk a Drew Doughty vo vzájomnom súboji. Foto: The Canadian Press

46 hráčov zodpovedalo otázku, kto je najväčším provokatérom v lige. Dlhodobo tento titul patrí novopečenému kapitánovi Bostonu Bruins, Bradovi Marchandovi.

V ankete sa v top trojke umiestnili aj Rasmus Andersson a útočník Matthew Tkachuk. Bývalí spoluhráči z Calgary dostali zhodne po 5 hlasov. Hviezda Floridy Panthers v tejto disciplíne pre The Athletic vyzdvihla Marchanda a Drewa Doughtyho: „Najhoršie je, keď vás podpichujú a vy práve hráte úplnú sra*ku. To ozaj pridá olej do ohňa.

🇨🇦 POĎTE S NAMI NA NHL 🇺🇸

Prečítajte si 👉: Hráči NHL by radi videli koniec nájazdov, rozhovory rozhodcov či časové obmedzenie v hre