Vrchol reprezentačného hokeja? Možno v auguste

Píše Jakub Kocourek

Rok 2020 mal patriť športu. MS v hokeji, ME vo futbale, olympiáda v Tokiu a mnoho ďalších vrcholov.

Vírus, ktorý nepríjemne ovplyvňuje takmer každého, ukončuje rozohraté súťaže (s výnimkou Bieloruska), tituly zostávajú neudelené (napokon aj na Slovensku).

Banská Bystrica už nemá titul… ❌Čo hovoríš na rozhodnutie SZĽH? 😅

Uverejnil používateľ HokejTour.sk Utorok 31. marca 2020

Keď sme si mysleli, že po minuloročnom miernom sklamaní z výkonov slovenských hokejistov na domácich MS budeme mať tento rok príležitosť napraviť si chuť, naša posledná nádej zhasla 21. marca, keď Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) definitívne zavrhla myšlienku konania MS 2020 vo Švajčiarsku.

Zostáva nám tak mesiac na to, aby sme sa psychicky pripravili na máj bez reprezentačného hokeja.

Hoci by to tak mohlo vyzerať, stále to nemusí byť koniec pre slovenského hokejového fanúšika. Nikto z nás snáď nikdy nepomyslel na to, že bude slovenskej reprezentácii ďakovať za jej horšie výsledky na svetových šampionátoch z posledných rokov.

Olmypijská kvalifikácia bude difinitívne v Bratislave!Potvrdil to Slovenský zväz ľadového hokeja. Od 27. do 30….

Uverejnil používateľ HokejTour.sk Piatok 28. februára 2020

No už v auguste tohto roka sa to môže stať realitou. Ak sa totiž do konca letných prázdnin situácia okolo koronavírusu ustáli, slovenskí hokejisti nastúpia v závere augusta v Bratislave na kvalifikačný turnaj o postup na zimné olympijské hry 2022 do čínskeho Pekingu.

Do hlavného mesta Slovenska sa o jedinú miestenku pre víťaza tohto krátkeho turnaja prídu s našimi chlapcami pobiť Rakúšania, Bielorusi a aj naši severní susedia Poliaci.

Slovenská hokejová reprezentácia sa v posledných rokoch na MS nesie na vlne nevydarených vystúpení, a tak sa dostala do situácie, ktorú zažila naposledy ešte pred olympiádou v roku 1998 v japonskom Nagane.

Vo februári 1997, teda rok pred „Turnajom storočia“, Slováci v konkurencii domáceho Nemecka, Švajčiarska a Ukrajiny vyhrali síce len jediný zápas, no keďže postupovali dva najsilnejšie tímy, aj to im na postup stačilo.

Ak ešte nemáte tieto dôležité dátumy zaznačené v kalendári, je čas tak spraviť. 😉 V auguste nás čaká kvalifikácia na…

Uverejnil používateľ Hockey Slovakia Pondelok 9. marca 2020

Mnohí z nás si možno povedia: „Aby Slováci neboli na olympiáde? Nepredstaviteľné.“ Avšak v súčasnosti nikto nevie, ako sa bude situácia vyvíjať. Otázne je, s akou zostavou bude môcť Craig Ramsay v auguste v Bratislave počítať.

Veľkú rolu v tom budú hrať aj kluby NHL. Už pár dní po skončení kvalifikačného turnaja by sa totiž v zámorí malo začať prípravné obdobie na novú sezónu, a tak účasť viacerých slovenských hviezd na kvalifikácii môže byť ohrozená.

Verme, že to napokon všetko dobre dopadne a z kvalifikačného turnaja v Bratislave o postup na zimné olympijské hry 2022 do Pekingu sa pre slovenského hokejového fanúšika stane vrchol športového roka 2020.

Pripravte sa na reprezentačné zápasy kúpou suveníru za výpredajové ceny! 


FOTO: Peter Jesenský/Facebook/Hockey Slovakia