VIDEO So Slovákmi sa do bitky ísť neoplatí, Čajkovský vytrieskal zo súpera dušu

Ešte sa v novom tíme ani nestihol poriadne zabývať a už sa stihol pobiť. Jeden z popredných slovenských hokejistov Michal Čajkovský neváhal zhodiť rukavice v zápase s Novgorodom v KHL. Aj keď zo súpera vytrieskal dušu, bolo vidieť, že je poriadne rozohnený a pokojne by zvládol aj druhé kolo.

Celá šarvátka sa udiala v tretej tretine, keď hostia z Moskvy viedli tesne 2:1. Čajkovský sa pochytil s mladým 21-ročným Urakovom, nad ktorým mal značnú váhovú aj výškovú prevahu. O skúsenostiach nehovoriac. Aj keď k dvojici bleskovo priskočil rozhodca, bitke sa už zabrániť nedalo. Čajkovský sa pustil do súpera z ostra a pravačkou prestal máchať až keď bol Urakov na ľade. O víťazovi niet najmenších pochýb.

Urastený 26-ročný slovenský obranca sa vrátil zo zámoria, kde sa pokúšal preraziť v najlepšej hokejovej lige sveta. V NHL si napokon nezahral. V nižšej AHL si v drese Charlotte Checkers pripísal 23 štartov, v ktorých získal štyri body (1+3). Po návrate do Európy našiel nový domov v Moskve, kde si oblieka dres miestneho Dynama.