VIDEO Kde a čo hľadať vo fanzónach MS 2019? Vyrastú až v siedmich mestách

Návštevníci 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji i fanúšikovia bez vstupeniek si môžu užiť úžasnú hokejovú atmosféru tradične aj vo fanzónach. Na vyhradených plochách v pešej dostupnosti od Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave a Steel arény v Košiciach sa môžu dobre zabaviť, občerstviť i sledovať prenosy zo zápasov šampionátu.

V Bratislave vyrastie špeciálna fanúšikovská dedina na námestí pred Istropolisom, v Košiciach priamo v Kulturparku. Do zón sa návštevníci dostanú pohodlne pešo z oboch šampionátových arén. „Fanzóny sú určené pre všetkých záujemcov, nielen pre tých, ktorí majú vstupenku. Vstup do fanzón je zadarmo a veríme, že atmosféra v nich bude minimálne tak dobrá, ako na štadiónoch,“ uviedol riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty 2019 IIHF MS Lukáš Donoval.

Svoje brány otvoria fanzóny prvýkrát 10. mája. Počas každého hracieho dňa budú otvorené hodinu pred začiatkom prvého zápasu, zatvárať sa budú hodinu po skončení posledného stretnutia daného dňa. Každý pravý hokejový fanúšik príde správne vyzbrojený. Chýbať nemôžu vlajky, dresy, šály, či iné doplnky so slovenským motívom. Nájsť ich môžeš aj v našom E-shope.

Návštevníci sa môžu tešiť na premietanie zápasov šampionátu na veľkoplošných obrazovkách a bohatý sprievodný program. Ten budú moderovať hlasy a tváre Funrádia. Pri Istropolise sa budú striedať Sajfa, Julo, Vera, Didiana a Mimo, v Kulturparku zasa Junior a Marcel. „Budeme sa spolu s kolegami starať o to, aby atmosféra bola jedinečná pre Slovákov, ale aj pre zahraničných hostí. Veríme, že sa z Košíc dostaneme spolu s našou reprezentáciou aj do Bratislavy, čo by znamenalo, že naši chlapci postúpili zo základnej skupiny,“ vyslovil prianie moderátor Milan Zimnýkoval, alias Junior.

Fanzóny budú rozdelené na dve časti. Prvá bude patriť partnerom a sponzorom majstrovstiev sveta. V ich stánkoch budú rôzne aktivity pre návštevníkov. Každý deň sa budú žrebovať vstupenky na zápasy, takže aj návštevníci fanzón bez lístkov sa môžu nečakane dostať do hľadísk oboch arén a vychutnať si zápasy naživo. V druhej časti fanzón dostanú návštevníci možnosť využiť bohatú ponuku jedál a nápojov v gastro stánkoch, posedieť si a aj pozrieť si na veľkoplošných obrazovkách zápasy šampionátu.

Okrem oficiálnych fanzón v Bratislave a Košiciach pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja pre fanúšikov ďalších päť fanzón slovenského hokeja. „Chceme byť čo najbližšie k ľuďom a chceme, aby hokejom žilo celé Slovensko a nielen Bratislava a Košice. Premietanie zápasov, súťaže o vstupenky, sprievodný program a rôzne atrakcie čakajú aj na obyvateľov miest Nitra, Trenčín, Banská Bystrica, Martin a Poprad,“ vysvetlil riaditeľ marketingu SZĽH Vladimír Janček.