VIDEO Chára naštval ďalšieho hráča, hokejku mu odstrelil ako delo

Zdeno Chára sa v zámorskej NHL postaral o ďalší kuriózny moment. Iba nedávno sa naňho sťažoval Evander Kane, ktorého poslal nešetrným spôsobom k ľadu. Rozhodcovia to však posúdili ako čistý zákrok a Chára nedostal ani dodatočný trest. Kane sa pustil so slovenským obrom aspoň do bitky. Hoci zaútočil odzadu a mal tým pádom výhodu, skončil ako porazený.

Teraz na kapitána Bruins soptí ďalší hráč. Vo štvrtok v noci sa o body bil Winnipeg s Bostonom. Keď mali domáci Jets v prvej tretine presilovku, Chára bol jedným z brániacich hráčov. V jeho blízkosti sa pohyboval najlepší strelec (32 gólov) Winnipegu Mark Scheifele. Ťažko však dáte gól, ak nemáte hokejku. Chára odzbrojil súpera skutočne efektne. Hokejku mu katapultoval niekoľko metrov do vzduchu. V lete ju zastavila až ochranná sieť za Raskovou bránou. Rozhorčený hráč as dožadoval vylúčenia, no rozhodcovia zostali ticho.

Hoci to Bostonu na chvíľu pomohlo, Scheifele o pár okamihov predsa len v presilovke skóroval a pomohol tak Jets k triumfu 4:3.