Veľký rival sňal klobúk pred Zdenom Chárom

Zdeno Chára je hráč, ktorého pozná každý hokejový fanúšik. V najlepšej lige sveta si vybudoval meno, na ktoré sa bude aj po skončení jeho kariéry ešte dlho spomínať. Je ukážkový líder a skvelý obranca, ktorý roky pôsobí v jednom z najlepších tímov NHL ako kapitán. Napriek pokročilému veku je stále platnou a potrebnou súčasťou mužstva.

Boston má v NHL veľkého rivala v podobe Montrealu, s ktorým si skutočne nič nedarujú. Jeho dres obliekal sedem sezón P.K. Subban, ktorý je rovnako ako Chára jedným z najlepších obrancov v lige. Aj keď medzi tímami panuje rivalita, hráči sa navzájom rešpektujú. P.K. poslal po skončení aktuálnej sezóny odkaz Chárovi: „Jeden z najlepších lídrov v histórii tohto športu.“ Kapitán neúspešného finalistu z Bostonu sa svojmu konkurentovi za kompliment poďakoval na instagrame: „Oceňujem to PK, znamená to pre mňa veľa.“

Chára je v lige jedným z najrešpektovanejších hráčov a má povesť veľkého profesionála na ľade a človeka s veľkým srdcom mimo ľadu. Často pomáha tým, ktorí to potrebujú, zúčastňuje sa dobročinných akcií a podporuje rôzne organizácie.