Tip na zámorský zájazd: Čo vidieť v New Yorku?

V New Yorku sa hrá svetový hokej, basketbal či bejzbal, no cestovať do metropoly východného pobrežia iba za športom by bolo naozaj škoda.

Úžasné miesta nájdete prakticky na každom rohu a nemusia to byť len turisticky najexponovanejšie miesta. V meste sú stovky múzeí, galérií a centier, kde sa dozviete o samotnom meste informácie, ktoré na internete nikdy nenájdete. Nech už „zablúdite“ kamkoľvek, všade nájdete niečo, čo bude stáť za návštevu. Prejdite sa cez Soho, Harlem alebo Broadway a všade narazíte na veci, ktoré vás očaria.

Nie každému sa však chce chodiť naslepo a preto určite odporúčame aj známe newyorské pamiatky. Začať môžete napríklad návštevou skutočného symbolu New Yorku – Sochy slobody. Tá od roku 1886 víta z Liberty Islandu všetkých, ktorí prichádzajú hľadať svoje šťastie do Big Apple. Rovnako populárna je aj budova, ktorá stojí na priesečníku 33 a 34 ulice a znalci vám povedia, že je dokonale zachovaným pamätníkom štýlu Art Deco. Hovoríme o Empire State Building, ktorá bola dlhých 40 rokov najvyššou budovou sveta a hoci jej tento primát už dávno nepatrí, jej architektonická dokonalosť spoľahlivo priťahuje turistov i King Konga aj dnes.

Svojou neopakovateľnou panorámou vás ohúri Brooklynský most. V čase svojho otvorenia patril medzi najdlhšie mosty na našej planéte, no aj keď ním nikdy nebol, pohľad naň je nezabudnuteľný. Rovnako nezabudnuteľný, no trochu smutnejší je aj príbeh dvojičiek World Trade Center, ktorých tragický osud zmenil fungovanie sveta. Pietne miesto, ktoré po páde budov Svetového obchodného centra vzniklo sa dnes nazýva Ground Zero. Okrem zničených pozostatkov si tu môžete pripomenúť najmä hrdinské obete zo záchranných zložiek NY, ktoré položili život pri záchrane ľudí uviaznutých v troskách mrakodrapov.

Ak patríte medzi tých, čo každý deň sledujú pohyby na svetových finančných trhoch, tak nesmiete minúť napohľad nenápadnú, no významom neprehliadnuteľnú ulicu s názvom Wall Street. Táto ulica je sídlom americkej burzy, ktorá je najväčšou a najhodnotnejšou burzou cenných papierov sveta. Len kúsok odtiaľ na priesečníku ďalších slávnych ulíc, 5. Avenue a Broadway zažijete neopakovateľnú atmosféru najrušnejšej križovatky New Yorku. Áno, hovoríme o Times square – srdci New Yorku a jeho určite najpopulárnejšom námestí.

Samostatnou kapitolou je Central Park. 3,41 kilometrov štvorcových veľká oáza zelene priamo v centre betónovej džungle pôsobí, ako zázrak. Panuje v nej vždy neuveriteľne čulý ruch a je to miesto, ktorá vás naozaj nabije energiou. Možno neviete, že aj keď park pôsobí, ako prírodný, je celý vytvorený ľuďmi. Na chvíle oddychu je, ako stvorený a určite v ňom chvíľku ostaňte aj vy.

Pokračovať by sme mohli do nekonečna, veď nech už chcete robiť v New Yorku čokoľvek, mesto vám to umožní. Pokoj na brehu rieky Hudson, ruch Rockeffeler centra alebo moderná krása Grand Central Terminalu, to všetko je len zlomok možností, ktoré ako turista vo veľkom jablku máte. Zažite to všetko s nami. Postaráme sa o to, aby bol tento výlet pre vás nezabudnuteľný a naplno ste si užili všetko to najlepšie čo New York ponúka.

Kontaktujte nás na info@futbaltour.sk alebo 0948 266 997 a pripravíme vám zájazd do New Yorku na mieru.