Slovensko bude navždy súčasťou jeho života, finalista Stanleyho pohára s obrovským tetovaním

V minulej sezóne patril k ťahúňom tímu. Americký mladík Alex Tuch sa vo svojich 22 rokoch prebojoval do veľkého finále o Stanley cup. Jeho tím Vegas Golden Knights vyzval v boji o cennú trofej Washington Capitals. Nováčika ligy z počiatku každý odpisoval. Mnohí hovorili, že nový tím nemá šancu dostať sa do play-off. Rozprávková cesta ho však zaviedla až do finále, kde síce padol, no aj tak to bola pozoruhodná púť.

Tuch sa vo finále predstavil v dvadsiatke zápasov. Strelil šesť gólov a na ďalšie štyri asistoval. Od hráča, ktorý zarába „iba“ 1,35 milióna dolárov ročne, to bola veľká pomoc. Tuch má v sebe veľký potenciál, čo sa potvrdilo už na vstupnom drafte v roku 2014, kedy bol draftovaný hneď v prvom kole z celkového 18. miesta. Hoci do NHL nazrel už predminulej sezóne v drese Minnesoty Wild, išlo iba o šesť zápasov. Prelom zaznamenal práve v službách Vegas, ktoré objavilo novú hviezdu. Práve do veľmi vyhľadávaného Vegas sa môžete pozrieť aj vďaka viacerým zájazdom HokejTour.sk.

Alex Tuch got quite the tattoo honoring his great-grandmother ?

Posted by Vegas Golden Knights on Saturday, 15 September 2018

Málokto vie, že Tuch má svoje dávne korene na Slovensku. Jeho milovaná prababička totiž pochádza zo Slovenska. Alex ju mal skutočne veľmi rád a nikdy na ňu nechce zabudnúť. Na jej počesť si nechal zhotoviť obrovské tetovanie na chrbte. V strede sa vyníma veľký slovenský dvojkríž. Aj keď má tetovanie prvky Československa, Alex si spomína na prababku ako na Slovenku.

„Bola Slovenka, takže aj moje tetovanie má mnoho slovenských prvkov. Bola to veľmi milujúca a starostlivá osoba. Bola neuveriteľná. S tetovaním som nesmierne spokojný, i keď to miestami bolelo,“ povedal Tuch vo videu, na ktorom je spomínané tetovanie vidieť.

Ak sa chcete pozrieť na finalistu minulého ročníka v súboji s aktuálnym šampiónom Washingtonom, neváhajte a poďte s HokejTour.sk do Vegas.