Slováci pred draftom 2023 – Dvorského pomalší rozbeh, Čiernik žiari

4 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

V našom novom seriáli ‚Slováci pred draftom 2023′ si v úvode každého mesiaca zmapujeme situáciu slovenských talentov. Ako sa najhorúcejším slovenským želiezkam v ohni pre budúcoročný výber nováčikov NHL darilo v septembri?

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Dalibor Dvorský: Pomalší rozbeh od favorita na top 10-ku draftu

Štatistiky v septembri:
J20: 2 zápasy, 3 kanadské body (0+3)
HockeyAllsvenskan: 2 zápasy, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne:
J20: 2 zápasy, 3 kanadské body (0+3)
HockeyAllsvenskan: 2 zápasy, 0 kanadských bodov

Dalibor Dvorský má v úvode sezóny pomalší rozbeh. Napriek tomu jeho kvality neunikli pozornosti Boba McKenzieho. Renomovaný novinár Slováka zaradil v prvom preddraftovom rebríčku šestnástich najväčších talentov na 9. priečku. Dvorského čaká v októbri tuhý boj o miesto medzi seniormi v tíme AIK Štokholm, kde sa v septembri v dvoch stretnutiach bodovo nepresadil.

Alex Čiernik: Žiarivé výkony medzi juniormi

Štatistiky v septembri:  7 zápasov, 10 kanadských bodov (5+5)
Štatistiky v sezóne:
7 zápasov, 10 kanadských bodov (5+5)

Alex Čiernik trénuje so seniorským tímom Södertälje. V juniorskom tíme nastupuje iba v zápasoch. V 7 zápasoch medzi juniormi zaznamenal 10 kanadských bodov za 5 gólov a rovnaký počet asistencií a radí sa medzi najproduktívnejších hráčov ligy. V jednom súboji sa ocitol aj na súpiske seniorského celku v AllSvenskan.

Zdroj: FB / Slovenský hokej SVK – Alex Čiernik

Maxim Štrbák: Kvalitné výkony vzbudzujú pozornosť

Štatistiky v septembri: 3 zápasy, 3 kanadské body (1+2)
Štatistiky v sezóne:
3 zápasy, 3 kanadské body (1+2)

Maxim Štrbák vstúpil do prvej sezóny za morom bravúrne. Hneď v prvom zápase sa blysol gólom a asistenciou. V ďalších dvoch vystúpeniach zaznamenal jednu gólovú prihrávku a s klubom Sioux Falls Stampede mu v úvode októbra patrila v rámci USHL piata priečka. Štrbák sa ocitol aj v prvom preddraftovom rebríčku renomovaného novinára Boba McKenzieho, ktorý slovenského obrancu zaradil medzi „honorable mentions“ v rámci výberu 16-tich najväčších talentov pre draft 2023.

Samuel Honzek: Ihneď sa zaradil medzi opory ofenzívy

Štatistiky v septembri: 3 zápasy, 3 kanadské body (1+2)
Štatistiky v sezóne:
3 zápasy, 3 kanadské body (1+2)

Vancouver Giants si vybral Samuela Honzeka na CHL drafte v prvom kole z celkovej 10. priečky. Slovenský útočník sa hneď od prvého zápasu zaradil medzi ofenzívne opory kanadského celku. V troch dueloch si pripísal na konto 3 kanadské body, veľkým plusom je aj to, že je zatiaľ úspešný aj na vhadzovaniach.

Martin Mišiak: V septembri ostal bez bodu

Štatistiky v septembri: 5 zápasov, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne:
5 zápasov, 0 kanadských bodov

Výkony Nových Zámkov sú zatiaľ príjemným prekvapením slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Mladý útočník zatiaľ ostáva v tieni zámorských ťahúňov klubu. Svojho prvého kanadského bodu sa v septembri nedočkal.

Ondrej Molnár: Zatiaľ sa výraznejšie nepresadzuje

Štatistiky v septembri: 5 zápasov, 1 kanadských bod (0+1)
Štatistiky v sezóne:
5 zápasov, 1 kanadských bod (0+1)

Nitre sa v úvode sezóny príliš nedarí. Vicemajster Slovenska dal v A tíme priestor 17-ročnému Ondrejovi Molnárovi, no mladý hokejista sa zatiaľ prezentoval len jedným kanadským bodom. V ambicióznom klube však musia zabrať predovšetkým iné opory. Ondrej Molnár má stále dostatok času na to, aby sa výraznejšie zapísal do notesov skautov NHL.

František Ridzoň: Odchod do QMJHL bol správny krok

Štatistiky v septembri: 2 zápasy, 2 kanadské body (1+1)
Štatistiky v sezóne
: 2 zápasy, 2 kanadské body (1+1)

František Ridzoň má za sebou prvé štarty v QMJHL, kde zavítal po pôsobení v juniorskom tíme Nitry. Québec Remparts vstúpil do novej sezóny dvomi víťazstvami. 17-ročný krídelník si na konto pripísal dva kanadské body, keď sa v súboji proti Victoriaville Tigres blysol asistenciou a víťazným gólom.

Samuel Sisík: Pomalší rozbeh priniesol ovocie

Štatistiky v septembri: 8 zápasov, 6 kanadských bodov (4+2)
Štatistiky v sezóne: 10 zápasov, 7 kanadských bodov (4+3)

Sisíkovej SaiPe sa v úvode sezóny nedarí. Aktuálne okupuje v tabuľke fínskej ligy v kategórii U18 predposlednú priečku. Pohyblivý útočník sa rozbiehal pomalšie, no po 10 zápasoch je s bilanciou 4+3 druhým najproduktívnejším hráčom klubu. V septembri odohral dva dvojbodové zápasy a potvrdil tak rolu prínosného legionára.

NENECHAJTE SI UJSŤ ZÁJAZDY NA KANADSKO-AMERICKÚ NHL 🇺🇸🏒🇨🇦