NHL opäť v Prahe! V októbri príde aj Šimon Nemec

3 minúty čítania

NHL sa na jeseň opäť objaví v Prahe. Svoje zápasy tu odohrajú Buffalo Sabres a New Jersey Devils. Nepôjde o hocijaké zápasy, ani o žiadnu prípravu. NHL vysiela tímy do Európy v rámci Global Series. To znamená, že pôjde o ostré zápasy základnej časti.

Hlavnou hviezdou pre Slovákov bude Šimon Nemec

Chýbať nebudú tie najväčšie hviezdy oboch tímov. V centre diania bude pochopiteľne Slovák Šimon Nemec, najvyššie draftovaný (2. miesto draftu 2022) slovenský obranca v histórii NHL. Rodák z Liptovského Mikuláša už ako 15-ročný debutoval v drese HK Nitra medzi mužmi a po Andrejovi Podkonickom sa stal druhým najmladším hokejistom, ktorý sa predstavil v najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku.

Hviezdy oboch tímov:

  • New Jersey Devils: Hischier Nico, Jack a Luke Hughes, Bratt Jesper, Ondřej Palát, Šimon Nemec
  • Buffalo Sabres: Rasmus Dahlin, Casey Mittelstadt, Owen Power, Jeff Skinner, Henri Jokiharju

V Prahe už po piatykrát

NHL sa do Česka pozrela už štyrikrát. V rokoch 2008 a 2010 sa hralo po dvoch zápasoch, v roku 2019 sa odohral zápas jediný a naposledy sa odohrali dva zápasy na jeseň 2022. Prvú udalosť zámorskej ligy na ľade O2 Areny obstarali Tampa Bay a NY Rangers. O dva roky neskôr prileteli predviesť svoj um Boston s Phoenixom (dnešná Arizona). V pamäti potom máme súboj Chicaga a Philadelphie (2019). Strhujúci sedemgólový duel svojou účasťou okorenili až traja českí hokejisti David Kämpf, Dominik Kubalík a Jakub Voráček.

V roku 2022 do Prahy zavítali Nashville Predators s trojicou hviezd: Josi – Forsberg – Granlund a San Jose Sharks s top obrancom Erikom Karlssonom, ktorý síce zľavil zo svojho tempa, ktoré nastavil pred pár rokmi, ale aj tak je stále veľkou persónou. V kádri vtedy nechýbal ani kapitán Logan Couture, Švajčiar Timo Meier či skúsený obranca Marc-Edouard Vlasic.

🔥Poďte si vychutnať začiatok nového ročníka NHL v Prahe na vlastné oči len vďaka CK HokejTour