Navštívte s nami Las Vegas – hokejové mesto hriechu

Mesto hriechu, neresti, hazardu, gýča a od roku 2017 aj hokeja. Áno znie to neuveriteľne, ale v 21. storočí sa hokej hráva aj na púšti v Nevade. A nie len tak hocijaký hokej. V čase písania tohto príspevku, sú Vegas Golden Knights na čele celej NHL a to sa žiadnemu novému klubu v histórii NHL nikdy nepodarilo. Úspechom bolo ak sa nováčik dokázal prebojovať do play off.

Ak si teda budete plánovať hokejový výlet na NHL, zíďte prstom po mape až dolu na juh USA a tam v Nevade zapichnite prst do najnepravdepodobnejšieho hokejového mesta na svete, priamo do Las Vegas.

Vegas je pre výlet skvelá voľba a nielen pre ten hokejový. O tom, čo toto mesto zdobí sa asi netreba rozpisovať, no aj tak by sme vám radi povedali o niekoľkých miestach, ktoré vám náš delegát určite odporučí navštíviť. Ak si totiž myslíte, že Vegas sú len kasína, hotely a kaplnky pre rýchly sobáš, veľmi sa mýlite. Za pozlátkom, neónmi a gýčovými stavbami sa skrývajú miesta, ktoré rozbúchajú srdcia aj nehokejovým fanúšikom.

Pokiaľ však máte k hazardu kladný vzťah, ste v raji. Stačí počkať do zotmenia a Vegas vám ukáže svoju omamnú krásu. Kasína, ako Mirage, Luxor alebo MGM Grand sú symbolom gamblingu, stačí vstúpiť a ste vo svete, ktorý zažijete málokde. Automaty, ruleta, blackjack, čokoľvek sa vám zažiada, dostanete na tisíc spôsobov. Stačí si sadnúť, len pozor na peňaženku. Milionárom sa tu nestáva každý.

Chcete nasať atmosféru pravého Las Vegas? Prejdite sa po jeho najznámejšej ulici. The Strip je presne to miesto, kvôli, ktorému sem ročne prichádza takmer 40 miliónov ľudí. Srdce mesta na ktorom sa nachádza 14 z 20 najväčších hotelov sveta. Prejdite sa ním a uvidíte Sochu slobody, Eiffelovu vežu, bielych tigrov a tisíce ľudí, ktorí pár dní nespali. Vy sa však pokojne vyspite. Vegas a najmä jeho okolie ponúka kopec atrakcií aj cez deň a mimo siení kasín. A netreba mu k tomu karty, hracie valce ani guľôčku od rulety.

O tom, že mesto leží v púšti sme už hovorili, využite to. Mohavská púšť skrýva miesta, ktoré stojí za to vidieť. Jedným z nich je národný park Death Valley (Údolie smrti). Je to najsuchšie, najteplejšie a aj najnižšie položené miesto v celej Severnej Amerike. V roku 1913 tu bolo 56,7 °C, to je najvyššia teplota, akú kedy na zemi namerali. Odporúčame vám najprv navštíviť vyhliadku Dante’s View, čo je najvyššie miesto v Death Valley (1669 m), potom hodinku prejsť autom a vystúpiť v Badwater Basin, čo je pre zmenu najnižšie miesto v Severnej Amerike, leží 86 metrov pod úrovňou mora. Budete nadšení.

Keď už sme pri nehostinných miestach a ak máte cestovateľského ducha. Z Vegas to nie je ďaleko ani ku Grand Canyonu. Výlety ponúka mnoho spoločností a buďte si istí, že takýto trip ľutovať nebudete. Vidieť Veľký kaňon je snom mnohých ľudí, tak si ho nenechajte ujsť. Tip však máme aj pre tých čo chcú vidieť kaňon, ale predsa len je pre nich ten Veľký ďaleko. Zhruba hodinku od mesta leží kaňon Red Rock a ten vám poskytne takisto možnosť krásnych výletov a výhľadov, aké na Slovensku neuvidíte.

Nie všetky úžasné miesta v okolí Vegas má na svedomí príroda. Aj ľudské diela dokážu ohromiť. A keď hovoríme ohromiť, fakt nekecáme. Ak sa totiž rozhodnete obetovať pár hodín času, tak „kúsok“ od Vegas leží snáď najznámejšia priehrada USA. Slávny Hoover Dam. Mohutná masa betónu krotí rieku Colorado a svojimi rozmermi 220 metrov na výšku a 379 metrov na šírku vás prinúti porozmýšľať o svojej vlastnej malosti. Prejdite sa po nej, je to zážitok o ktorom budete nadšene rozprávať ešte o 20 rokov.

Na záver ešte jedna chuťovka. Las Vegas je mesto hriechu a s hriechom je priam pupočnou šnúrou prepletený zločin. Nevada je štát s najvyššou mierou zločinnosti v celých USA. Tým vás však nechceme strašiť, práve naopak. Chceme vás zlákať do múzea. Naozaj, do múzea. Mob Museum je totiž unikátny projekt, ktorý mapuje vývoj zločinu v USA a pomocou interaktívnych exponátov a príbehov vás vtiahne do temného obdobia dejín Ameriky a odprezentuje vám životy tých najväčších gangstrov, ktorí v tejto zemi žili. Ide o naozaj nevšedný zážitok.

Jednoducho, Vegas je mesto, ktoré má čo ponúknuť. Hriešne dobrý hokej, možnosť stať sa milionárom z večera do rána a prírodné aj iné krásy, ktoré mu môže závidieť celý svet. Poďte s nami na výlet, na ktorom zažijete mrazivo krásnu show na ľade a následne vám bude pekelne horúco v najnehostinnejšom kúte zemegule. Zážitok, aký dostanete iba od HokejTour.sk.

Pre viac informácií k zájazdom na NHL nás kontaktujte na info@hokejtour.sk alebo 0903 402 464.