MS 2018: Zažite hokejový sviatok v krajine rozprávok

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Slovenská hokejová obroda sa začína. Nové vetry dujú až z Kanady a Miro Šatan nám svojim typickým blafákom prihral kanadského odborníka Craiga Ramsayho. Ten má vlastne iba jednu úlohu. Dostal dva roky na to, aby pripravil mužstvo na domáci šampionát v roku 2019.

Jeho organizácia nám garantuje, že nech sa v Dánsku stane čokoľvek, vypadnúť nemôžeme, ani keby sme chceli. A to je dobre, pretože si ten hokej môžeme užiť a presvedčiť sa o tom, čo si na nás pripravil Craig Ramsay. Prekonať svojho krajana, ktorý nás viedol pri poslednom domácom turnaji nebude vôbec ťažké.

Už dávno nemôžeme tvrdiť, že si vystačíme s tou našou typicky technickou hrou. V NHL máme menej a menej hráčov a po pomerne úspešnej epoche s českým nádychom je treba nabrať nový smer. Pretože dnes už vie hrať a zrážať sa každý.

Aj toto mužstvo bude z prevažnej časti zložené z hráčov, ktorí si na nové autá zarábajú v Európe. Taktická pripravenosť, tímový duch a pri presilovkách nebyť ako mierový zbor Organizácie spojených národov. To by mala byť zase tá správna cesta.

Skupina, ktorá sa dá

Kým začneme kalkulovať možnosti, priznajme si, že to mohlo byť aj horšie. Osemmiestna skupina, z ktorej do play-off postupujú štyri mužstvá nám reálne dáva šancu bojovať o to posledné postupové miesto. Rusko, Švédsko a Česko sú tri tímy, s ktorými sa tak nejak počíta.

O posledné miesto si to rozdáme s obľúbeným Bieloruskom a Švajčiarskom. Ak si neporadíme s Rakúskom a Francúzskom, mali by sme začať hrať inline hokej a všetci si od trucu strhnú vlajočky zo spätných zrkadiel.

Skupina B vyzerá podľa zloženia podobne. Kanada, USA a Fínsko si už teraz môžu objednávať hotely na play-off. To, po čom túžime v skupine A my, majú na svojich magnetických tabuliach napísaní Nemci, Nóri, Lotyši a a hlavne domáci Dáni hnaní celým Legolandom. Kórea bude v skupine iba na okrasu a prípadnú hrozbu jadrového útoku na rolbu.

V play-off si to rozdá 8 najlepších mužstiev a vo finále niekto vyzve Kanadu. Mužstvá, ktoré sa vo svojich skupinách ocitnú na poslednom mieste, automaticky vypadávajú do neandertálskej druhej cenovej skupiny. A my sa môžeme smiať pri elektrickej ceruzke.

Úvod veľa napovie

Príprava je iná ako turnaj. Je jedno, ako si poradíme s Čechmi, alebo Švajčiarmi týždeň pred turnajom v Piešťanoch a Spišskej Novej Vsi. Dôležité bude, koľko bodov im dokážeme ukradnúť na turnaji. Pretože nie je nič horšie, ako naháňať zajaca. Hlavne, ak neviete dobre utekať, alebo nemáte čarovné presviedčacie schopnosti, ktoré ho donútia zastaviť.

Ak chcete naše nové mužstvo podporiť, neexistuje nič ľahšie. Navyše do krajiny, ktorá je naozaj krásna a ešte máme to šťastie, že skupinu si zapinkáme v Kodani. Na derby proti bratřom, alebo zápas proti krajine vreckových nožíkov sa môžete odviezť autobusom, ale aj preletieť charterovým letom.

Dánsko v máji ožije hokejom a obsadia ho faúšikovia z celého sveta. Hokejovú rozprávku v krajine Hansa Christina Andersena si tento rok užijeme bez strachu z vypadnutia a nádejou, že sa stane zázrak. Taký, ako sa podaril na futbalovom EURE 1992, ktoré vyhrali Dáni.

Kompletnú ponuku zájazdov a vstupeniek na MS v hokeji 2018 nájdete TU.