Gól z bufetu a ocenenie MVP pre rodáka z Košíc

2 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Pod piatimi kruhmi v Pekingu náš historicky najmladší olympijský strelec, stále len 17-ročný tínedžer Juraj Slafkovský stváral husárske kúsky, doslova čaroval. O jeho siedmich góloch v siedmich  zápasoch zaznelo veľa superlatívov.

„Na sedemnásťročného chalana má úžasné parametre a k tomu skvelý pohyb. Zaujal ma od prvých chvíľ. Je obdivuhodné, ako korčuľuje pri jeho výške a váhe,“ hovorí na adresu košického rodáka asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Slafkovský má veľa kvalít. Vidí hru, má výborne myslenie i strelu. Predurčujú ho, aby bol jedným z lídrov. Podmienkou je, aby bol zdravý a nezastavilo ho to. Dvojmetrový a viac ako stokilový útočník  má aj napriek svojej robustnej postave šikovné ruky a rýchle nohy. Takíto hráči sú v zámorí veľmi žiadaní. Je technicky aj fyzicky naozaj nadpriemerne vybavený, vie si prikryť puk, má dobrú strelu. To je pred júlovým draftom NHL v Montreale výborná správa aj pre slovenský hokej, lebo v najkvalitnejšej lige na svete je totiž našincov čoraz menej.

Na záver Haščák dodáva: ,,Slafkovský je somatotyp, ktorý je podobný Jaromírovi Jágrovi. Hral som s ním, keď mal 17 rokov a Slafkovský mi ho postavou veľmi pripomína. Postava je dominantná. Každý si ju všimne. Je skvelý v ťažkých priestoroch okolo mantinelu. Dokáže z nich vyjsť, aj týmto mi pripomína Jágra.“

Kompletnú ponuku na hokejové MS vo Fínsku nájdete TU.

Ste hrdý fanúšik? Vyberte si originálne doplnky v slovenských farbách. Pri použití zľavového kódu ZOH20 nakupujete so zľavou 20%. Poponáhľajte sa, akcia platí iba do 28. 2. 2022!