Herec Draisaitl či hasič Crosby. O akom povolaní snívali hviezdy NHL?

4 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

NHL.com zverejnila zaujímavú anketu s hviezdami NHL. Otázka znela jasne: Akému povolaniu by sa venovali, ak by nehrali hokej? Medzi hráčmi by sme našil hasičov, doktora, herca či pracovníka pošty.

Drvivá väčšina malých, začínajúcich hokejistov od malička sníva o tom, že raz bude brázdiť ľady najlepšej hokejovej ligy sveta. Teraz už známym hviezdam NHL sa to podarilo. Čím by sa však živili, ak by vinou zranenia či vplyvom iných okolností nemohli hrať hokej?

Fínski tenisti a hokejoví tréneri

Logicky, viacerí hokejisti by radi ostali pri športe. „Venoval by som sa inému športu. Zrejme by to bol tenis alebo golf,“ nechal sa počuť fínsky útočník Caroliny Hurricanes Sebastian Aho. Štvorhru by si Aho mohol zahrať spoločne s krajanom Aleksandrom Barkovom, ktorý by sa chcel mimo hokej živiť tenisom. Ak by mu to na dvorcoch nevyšlo, predával by autá.

Zdroj: Youtube/NHLPA

golf prejavuje záujem aj Švéd Gabriel Landeskog, ktorý by sa rád zúčastňoval turnajov prestížnej organizácie PGA Tour. Hokej by rozhodne nechcela opustiť dvojka draftu 2015, Jack Eichel z Vegas Golden Knights, ktorý by sa rád stal trénerom zručností. Cestou trénera by šiel aj kapitán Detroitu Red Wings Dylan Larkin.

„Pravdepodobne by som sa pohyboval okolo športu. Celý život sa venujem športu. Celé moje detstvo sa točilo okolo hokeja a bejzbalu, takže niekde tam by som si našiel svoje miesto.“
Auston Matthews, úradujúci víťaz Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca NHL

🗽 Connor McDavid v New Yorku: Trojzápas NHL (20.- 27.11.2022) 👈

Záchranári z NHL

Viacerí hokejisti majú blízko k záchranným zložkám. Sidney Crosby sa priznal, že vždy sníval o tom byť hasičom, aj keď sám si nie je istý, či by sa mu to vôbec podarilo. Kolegom jedného z najúspešnejších kanadských hráčov histórie mohol byť aj Matthew Tkachuk z Floridy Panthers. Hoci nikdy neuvažoval nad iným povolaním ako byť hokejistom, uznal, že v detstve obdivoval prácu svojho dedka, ktorý bol hasičom.

Obrancu Minnesoty Wild Jared Spurgeona vždy zaujímala fyzioterapia a v bielom plášti by sme pre zmenu mohli stretnúť aj útočnika Winnipegu Jets, Marka Scheifeleho:

„Veľmi rád by som sa stal doktorom. Páčilo by sa mi byť chirurgom. Milujem ľudské telo, ak by som teda bol dostatočne múdry, stal by som sa chirurgom. Milujem vzdelávanie sa v oblasti ľudského tela, ako funguje a všetko okolo neho. Takže určite niečo týkajúce sa medicíny.“

Filmový priemysel a obrancovia – učitelia

Ryan O’Reilly zo St. Louis Blues by sa rozhodoval medzi hudbou a architektúrou. K tej ma blízko aj Tomáš Hertl či Josh Manson. Práca vo filmovom priemysle láka hneď dve superhviezdy, Anžeho Kopitara z LA Kings a Leona Draisaitla z Edmontonu, ktorý je označovaný za veľmi vtipného a pochodového chlapíka.

„Jedna z vecí, ktoré o mne ľudia hovoria je, že som dobrý v imitovaní ostatných. Takže možno stať sa komediantom by bola cesta pre mňa,“
Leon Draisaitl

Zdroj: puma-catchup.com – Leon Draisaitl

Traja hokejisti by sa radi stali učiteľmi. Povolanie, respektíve „poslanie“ učiteľa fascinuje beka Olivera Ekman-Larssona, ktorý ako sám tvrdí, miluje prácu s deťmi. Podobný postoj má aj hráč Ottawy Senators, Thomas Chabot. O niečo menšiu sebadôveru má Alex Pietrangelo z Vegas Golden Knights: „Keď som bol mladší, chcel som sa stať učiteľom, napr. telocvikár, no teraz si uvedomujem, aké náročné je učiť deti. Neviem či je to teraz ešte uskutočniteľné.“

Hoci sa o hokejistoch zvykne často hovoriť, že veľa inteligencie nepobrali, ich záľuby v medicíne, sny o pomoci druhým ľuďom či práci v záchranných zložkách v praxi spochybňuje toto tvrdenie. Väčšina hokejistov je ambicióznych, čo potvrdil aj P.K. Subban, ktorý nedávno ukončil kariéru: „Bol by som právnik… Mhm, to asi nie,“ dodal so smiechom. Samozrejme, nájdu sa aj takí, ktorým by stačila práca v úzadí – Roman Josi v minulosti pracoval pre Švajčiarsku poštu a nebyť hokeja, pri tejto práci by zrejme zotrval.

Pripravujeme pre vás tie najlepšie 🇨🇦 🇺🇸 zájazdy na kanadsko-americkú NHL. Nenechajte si ujsť zážitok, ktorý je možné obohatiť o zápas NBA či NFL.

V máji očakávame MS v hokeji s množstvom slovenských fanúšikov. Buďte pri tom a napíšte nám – Ponuka na MS v hokeji TU!