Aktuálne stanovisko CK HokejTour

Vážení klienti,

Ako ovplyvní koronavírus zakúpené produkty a služby v CK HokejTour.sk? Práve to je Vaša najčastejšia otázka posledných dní a týždňov. Preto sme pre Vás pripravili základný prehľad. Konkrétne odpovede na najčastejšie otázky nájdete v tomto texte:

V našej CK robíme všetko pre organizáciu nezabudnuteľných športových zážitkov, to je naša hlavná pracovná náplň. V otázkach bezpečnosti a zdravotnej situácie v zahraničí sa spoliehame na odborníkov a kompetentné úrady. Viac ako 30-členný tím našej CK pozorne sleduje aktuálnu situáciu a vyhlásenia slovenských aj medzinárodných orgánov a inštitúcií. Všetko sa deje naozaj rýchlo, hekticky a naprieč jednotlivými krajinami rôznorodo.

Po vyhlásení mimoriadneho stavu na území SR (od štvrtka, 12. 3. 2020) a jeho postupnom sprísnení platia známe opatrenia a obmedzenia. Je však možné, že o pár hodín/dní budú aj tieto informácie opäť neaktuálne.

Možné scenáre vašej objednávky vstupeniek / zájazdov v CK HokejTour.sk:

1. Podujatia, ktoré sa mali uskutočniť, avšak boli odložené

To sa týka všetkých zápasov v Európe: ligové a pohárové súťaže, európske klubové súťaže (Liga majstrov, Európska liga), reprezentačné zápasy (prípravné a kvalifikačné), ale aj zámorských súťaží.

Dôležitá informácia na úvod: doteraz sme žiadnemu klientovi platbu za takéto podujatie (vstupenky/zájazd) nevrátili. Nie je možné tak urobiť, pretože naša CK a ani nikto iný momentálne nedokáže odhadnúť nasledujúce kroky všetkých dotknutých strán (štáty, futbalové federácie, zväzy, ligové súťaže, kluby, letecké spoločnosti, hotely, poisťovne, dodávatelia atď.). Nedokážeme ani potvrdiť najbližší dátum, kedy budeme mať viac relevantných informácií, ako vôbec majú CK v tomto prípade postupovať. Akonáhle budeme mať poznať odpovede na zásadné otázky, každého klienta budeme okamžite kontaktovať.

2. Podujatia, ktoré sa majú konať v blízkej budúcnosti (týždne, mesiace)

To sa týka všetkých zápasov a podujatí, ktoré ešte neboli oficiálne ani odložené ani zrušené: ďalšie zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy, cyklistika, tenisové podujatia, motoristické preteky a ďalšie.

Podobne ako v bode č. 1, situácia je veľmi neprehľadná a ťažko sa odhaduje najbližší vývoj. Pozorne sledujeme informácie a komunikujeme s partnermi na všetkých úrovniach. Mnohé tu závisí aj od rozhodnutia najvyšších štátnych orgánov v jednotlivých krajinách a od celkovej situácie vo svete v najbližšom období.

Z našej strany sú všetky objednávky naďalej platné a počítame s tým, že sa uskutočnia. Všetky položky zájazdu sú potvrdené a zakúpené u našich dodávateľov.

Ak ale nechcete čakať, v takom prípade musíme postupovať podľa štandardných storno podmienok uvedených v našich zmluvných podmienkach (https://www.futbaltour.sk/zmluvne- podmienky/, odsek VIII.: Odstúpenie od zmluvy), ktoré boli súčasťou Vašej objednávky a sú voľne dostupné na našom webe.

3. Hokejové MS 2020 vo Švajčiarsku

Podľa predpokladov boli zrušené. S veľkou pravdepodobnosťou nebudú presunuté ani odložené na neskôr v tomto roku. Opäť Vás chceme poprosiť, dajte nám čas. V tomto momente nevieme a nedokážeme odhadnúť, ako budú postupovať organizátori ohľadom vstupeniek, letecké spoločnosti ohľadom možnosti storna/zrušenia letov, hotely ohľadom zrušenia hromadných rezervácií. Týmto sa spustila obrovská lavína postupných krokov, ktoré musí v prvom rade vyriešiť IIHF a následne všetci zainteresovaní – teda aj my ako CK.

4. Futbalové ME – EURO 2020

Azda rozhodujúci dôkaz, že situácia s vírusom je naozaj vážna. Preložiť také obrovské podujatie, akým je futbalové EURO, je jasným signálom pre každého, kto si toto všetko ešte naplno neuvedomoval. Činovníkov z UEFA a národných zväzov čaká v spolupráci so všetkými zložkami v Európe mimoriadne náročná logistická práca. My ako CK a Vy klienti ako hlavní užívatelia tohto produktu sa musíme obrniť trpezlivosťou, ak sa chceme dozvedieť odpovede na zásadné otázky. Bude to beh na dlhú trať a veríme, že na jeho konci sa dočkáme odloženej odmeny. Viac informácií „čo ďalej“ Vám však aktuálne poskytnúť nedokážeme.

Pri všetkých štyroch vyššie uvedených bodoch Vás prosíme o trpezlivosť a pochopenie. Zároveň Vás žiadame, aby ste nám neposielali otázky a požiadavky opakovane. Chceme Vás ubezpečiť, že všetko evidujeme a na nikoho nezabudneme.

Prioritný kontakt – email: info@hokejtour.sk / formulár: https://www.hokejtour.sk/kontakt/

Vážení klienti, cestovný ruch, podobne ako mnoho iných odvetví, prežíva zrejme najhoršie momenty v moderných dejinách ľudstva. Preto si vážime každého z Vás, ktorý v minulosti využil naše služby alebo sa ich chystal využiť v budúcnosti. Veríme, že nám zachováte priazeň v týchto náročných časoch, spoločnými silami zachránime cestovný ruch. Zachovajte pokoj, dodržujte inštrukcie a zostaňte v bezpečí. Dovoľte na záver namiesto poďakovania prianie či odporúčanie:

Nerušte svoje objednávky a zájazdy v cestovných kanceláriách, presuňte ich na nový termín. Podporíte tak cestovný ruch, aby sme Vám opäť mohli prinášať nezabudnuteľné zážitky.