Zažite slnečnú Kaliforniu: mesto hriechu, čarovný Grand Canyon a trojzápas NHL

Najľudnatejší štát USA Kalifornia je veľkým lákadlom už len vďaka nádherným plážam, prekrásnym mestám a pohodovou vzdialenosťou od Grand Canyonu či hriešneho Las Vegas.

Keď sa k tomu ešte pridá možnosť zažiť naživo najväčšie športové hviezdy planéty, odolá len málokto.

Americká pýcha

Navštíviť Los Angeles a vynechať známe pláže Santa Monica a Venice Beach by bola obrovská chyba. Prvá menovaná, takmer šesťkilometrová, vás okúzli čarovným západom slnka i množstvom atrakcií na čele s obrovským ruským kolesom.

Rovnako úžasná je promenáda na Venice Beach, ktorá je neustále plná pouličných umelcov a ľudí, ktorí prekrásne prostredie pri oceáne využívajú na športovanie. Trúfnete si a zahráte si basketbal s miestnymi?

Vynechať sa určite nedajú ani ďalšie známe miesta. Či už si vyberiete prechádzku po holywoodskom chodníku slávy alebo vás viac zaujmú ulice Beverly Hills, sklamaní určite nebudete.

Ak cestujete s deťmi, určite vás zláka aj návšteva Universal Studios, kde na vás čakajú vaši filmoví hrdinovia.

Grand Canyon z helikoptéry?

Legendárna úžina tvorená riekou Colorado v severnej Arizone je dlhá takmer 446 kilometrov a hlboká až 1800 metrov. Na brehoch Veľkého kaňonu sú viditeľné jednotlivé vrstvy prastarých hornín. Krajina podlieha eróziám a ďalším geologickým dejom, takže ráz krajiny sa neustále mení.

Či už zvolíte návštevu samotného dna kaňonu, teda návštevu rieky Colorado, alebo sa vyberiete na nádherný výhľad z južného brehu kaňonu, o zážitok budete mať postarané. Čo tak sa naobedovať v legendárnom americkom národnom parku?

Pre odvážnejších sú k dispozícii i helikoptéry, ktoré vám umožnia pohľad z vtáčej perspektívy. Toto miesto si jednoducho zamilujete.

Mesto hriechu

Necháte sa pohltiť najľudnatejším mestom štátu Nevada? Ešte vás len privítal nápis „Welcome to fabulous Las Vegas“, no vzápätí sa ocitnete na „Las Vegas Strip“, kde vašu pozornosť získajú vysvietené hotely a kasína. To, čo ste možno doposiaľ videli iba vo filmoch, máte na dosah ruky. Tú atmosféru však musíte zažiť.

Tak čo? Vsadíte „all in“?

Prekrásne štadióny a hokejisti svetovej extratriedy

Tri zápasy za osem dní. Minuloročný nováčik vhupol do NHL ako veľká voda a nebol ďaleko od senzačného zisku Stanley Cupu. Podarí sa to rytierom z Las Vegas aj s naším Tomášom Tatarom či českým hokejistom Tomášom Nosekom v nasledujúcej sezóne? V prekrásnej T-Mobile aréne si zmerajú sily s bleskami z Tampy Bay na čele so Stevenom Stamkosom.

Iľja Kovaľčuk sa vrátil do NHL a 28. októbra ho budete môcť vidieť naživo i vy. V drese LA Kings v slávnom Staples Center vyzve New York Rangers s Henrikom Lundqvistom. Jeho náprotivkom v bráne Kings by mohol byť aj Slovák Peter Budaj. Tento zápas sľubuje naozaj fantastické hokejové predstavenie.

Posledným zápasom, no nemenej atraktívnym, bude duel Ducks z Anaheimu proti Philadelphii Flyers. Ryanovia Getzlaf a Kesler, Corey Perry, Claude Giroux, no i českí reprezentanti Michal Neuvirth, Jakub Voráček, Ondřej Kaše, Andrej Šustr a Radko Gudas sa postarajú o to, že ľad v Honda aréne bude horieť. Posledný menovaný možno predvedie aj niečo zo svojho repertoáru tvrdých hitov či pästných súbojov.

Ešte stále váhate? Nenechajte si ujsť osem fantastických dní na zaoceánskom tripe plnom športových zážitkov.

Okrem NHL aj NFL, NBA či MLS

Bola by škoda nenavštíviť aj ďalšie fantastické športové podujatia, no nie? Láka vás legendárna 23-ka v drese Los Angeles Lakers? Tak si nenechajte ujsť zápas tímu LeBrona Jamesa proti Denver Nuggets.

Ste fanúšikom futbalu? V LA okrem LeBrona vládne už aj švédsky velikán Zlatan Ibrahimovič. Góly strieľa ako na bežiacom páse a jeden je krajší ako druhý. Dokáže rozvlniť sieť aj za brankárom Houstonu Dynamo? Buďte pri tom naživo.

Ak vás však láka futbal americký, nezúfajte. Zápas Los Angeles Rams s Green Bay Packers prinesie určite fantastický športový zážitok. Tak čo, ste pripravení na zámorský megavýlet?