Zájazdy do New Yorku a Kalifornie nie sú len o športe. Čo sa tam dá zažiť?

5 minút čítania
Autor: Jakub Vaverka

Zažiť na vlastné oči zápasy NHL, NBA, NFL či MLB je neopakovateľným zážitkom. Šport v Spojených štátoch amerických je predovšetkým prvotriedna šou, ktorá chytí za srdce aj tých najnáročnejších divákov. A to isté platí aj o jednotlivých štátoch či mestách.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Pozrieť si, ako domáci New York Rangers a New York Knicks bojujú v ikonickej Madison Square Garden či ako Brooklyn Nets a New York Islanders zápolia o body v modernej Barclays Center, sú dozaista zážitky, na ktoré budete spomínať do konca života. To isté platí o slnečnom Los Angeles, Anaheime, San Franciscu či San Jose.

Ako New York, tak aj Kalifornia ponúkajú okrem svetovej úrovne športovej šou ďaleko viac. Čím konkrétne si vás tieto americké štáty získajú?

New York je právom mestom, ktoré nikdy nespí

Pre mnohých je New York, najväčšie mesto štátu New York, hlavným mestom sveta. Niet sa čo diviť, populárne Big Apple je každoročným lákadlom pre ľudí z celej planéty. Na svoje si tu prídu aj športoví fanúšikovia. Máte chuť na hokej? Možnosťami sú Rangers, Islanders či neďalekí Sabres. Basketbal? Nets a Knicks. A čo americký futbal alebo bejzbal? Giants, prípadne Yankees či Mets. Skrátka, vyberiete si zo širokej športovej ponuky.

5 netradičných atrakcií, ktoré môžete zažiť v štáte New York:

  1. Plavbu na lodi po rieke Hudson s úžasnými výhľadmi na Manhattan
  2. Prelet helikoptérou ponad New York (odporúča sa večer)
  3. Návšteva neďalekých Niagarských vodopádov s jemnou štipkou adrenalínu
  4. Zažite naživo show na Broadwayi alebo obed v Eleven Madison Park
  5. Návšteva reštaurácií ako Bar Pitti, Carbone, Gema, Morandi či Lucali, kam sa chodia stravovať viaceré celebrity a športovci

Vedeli ste, že?

  • štát New York dostal meno bo britskom vojvodovi z Yorku a jeho hlavným mestom je Albany
  • ročne navštívi NY s prezývkou „The Empire State“ viac ako 250 miliónov turistov z celého sveta
  • v štáte New York funguje deväť klubov pôsobiacich v amerických TOP ligách

New York ale samozrejme nie je iba šport. Práve naopak, množstvo atrakcií a kultúry robí toto mesto (aj celý štát) jedinečným. Z tých tradičných môžeme spomenúť Times Square, Sochu slobody, Central Park, Empire State Building, výhľad na Manhattan, Brooklyn Bridge či Metropolitan Museum of Art. Nie nadarmo sa hovorí, že keď raz navštívite New York, musíte ho vidieť opäť.

👉 prečítajte si ako vyzeral náš zájazd: Dokonalý (nie len) športový zážitok v New Yorku: NHL + NBA

Kalifornia ako štát, kde si príde každý na svoje

Aj keby svoj pobyt v Kalifornii kompletne strávite na nádhernej Venice Beach, odchádzate s pocitom dobre investovaného času. Los Angeles patrí medzi najlákavejšie kalifornské mestá, ale turistov pútajú aj San Francisco, San Diego, Sacramento, San Jose či Anaheim.

5 netradičných atrakcií, ktoré môžete zažiť v Kalifornii:

  1. Exkurzia do slávnej väznice Alcatraz
  2. Návšteva štúdií Warner Bros v Hollywoode
  3. Deň strávený v yosemitskom národnom parku
  4. Tour na kajakoch popri morských jaskyniach La Jolla
  5. Reštaurácie v LA, kde stretnete celebrity ako Bestia, Capo, Catch či Crustacean

Vedeli ste, že?

  • hlavným mestom je Sacramento a mottom štátu Kalifornia je „Heuréka!“
  • prví obyvatelia prišli na územie dnešnej Kalifornie pred 13 tisíc rokmi a približne tretina obyvateľstva hovorí po španielsky
  • národným športom Kalifornie je surfing

Keď sa vyberiete do Kalifornie, určite si nenechajte ujsť The Getty Center, rovnako tak ani USS Midway Museum. A výhľad na Pacific Coast Highway? To je zážitok na celý život. Pláže v LA, Sunset Strip, nápis Hollywood či Santa Monica Pier, to všetko sú ďalšie cestovateľské city, ktoré možno zužitkujete.

Vyberte si zájazd podľa vlastného vkusu a vydajte sa s nami na cestu za autentickou zaoceánskou atmosférou – Celá ponuka zájazdov