Dokonalý (nie len) športový zážitok v New Yorku: NHL + NBA

4 minúty čítania

Do amerického New Yorku zavítala početná skupina zo Slovenska, Česka ale aj Maďarska. Zažiť na vlastné oči tri zápasy NHL a dva zápasy NBA bol pre niektorých životný moment. O bezprostredné pocity zo zájazdu sa s nami podelil jeden z delegátov, Zoli, ktorý pre futbaltour pracuje už takmer 8 rokov.

Úvod v štýle „This is America“

Deň začal stretnutím na recepcii a následne cestou na rôzne atrakcie. Od návštevy najznámejšej office budovy, Empire State Building, cez Sochu Slobody až po križovatku Times Square. Samozrejmosťou bolo aj tradičné americké jedlo alebo výborná Írska reštaurácia. Pri individuálnych požiadavkách mi pomáhal najmä kolega Rudo, ktorý dlhodobo žije v New Yorku a tak nemal problém flexibilne reagovať na čokoľvek.

Pohľad z Empire State Building

Manhattan z výšky

Niektorí si chceli vyskúšať let helikoptérou ponad Manhattan. Takáto skúsenosť stála 200-250 dolárov, ale podľa ich slov, neváhali by si to zopakovať v budúcnosti ešte raz.

„Atmosféra počas zápasu je dotvorená chladom z ľadovej plochy.“
– Zoli –

K Amerike nepatrí len show ale aj špecifická architektúra

„Za mňa osobne NHL je jedna veľká americká show a NBA nesie v sebe extra porciu navyše. Rýchlosť a dynamickosť hry so všetkou tou hudbou a svetelnou show je neskutočný zážitok,“Zoli, pre ktorého to bola už tretia návšteva NHL v USA. Samotný štadión Madison Square Garden je veľká vec, keď sa k tomu pridajú úžasní fanúšikovia NY Rangers, tak na vás čaká neopakovateľná atmosféra.

Na zájazde sa zišla partia ľudí, ktorá bola fascinovaná najmä architektúrou budov a samotných štadiónov, medzi ktorými vyčnieva aj nová UBS Arena. Vymieňali sa tipy a odporúčania na rôzne športové aj nešportové zájazdy. Neboli to len fanúšikovia NHL, resp. NBA, ale hlavne športu ako takého. Atmosféru ktorú divák zažije naživo, chce zažiť znova a znova. Mali sme tu ľudí, ktorí snívajú o atmosfére zápasu NFL alebo chcú navštíviť vypredaný Anfield Road v Liverpoole či Signal Iduna Park v Dormunde.

„Ja osobne som si užil zlaňovanie amerických vojakov počas americkej hymny. Vidieť naživo Jamesa Hardena, Russella Westbrooka, LeBrona Jamesa a iné hviezdy NBA je moment ktorý sa už nemusí opakovať,“
zakončil Zoli svoju skúsenosť zo zájazdu

FOTKY A VIDEÁ ZO ZÁJAZDU V NEW YORKU NÁJDETE TU.

Chceli by ste zažiť podobný zájazd do New Yorku? Do konca roka chystáme niekoľko zájazdov, stačí si len vybrať:

Vyberte si zájazd podľa vlastného vkusu a vydajte sa s nami na cestu za autentickou zaoceánskou atmosférou.

Zájazd z pohľadu klienta: „Starali sa o nás neskutočne.“