Začína chaos! V NHL sa blíži koniec prestupového obdobia – kam zamieri Claude Giroux?

2 minúty čítania
Autor: David Zlomek

V termínoch každého ročníka NHL asi nenájdete viac chaotické obdobie. Na konci marca sa uzatvára prestupové obdobie a po tomto termíne už tímy viac nemôžu posilňovať svoj káder. Aj preto sa lov na nové posily začína už teraz.

Čo očakávať a aký bude osud rusov v NHL?

Celé je to už roky zažitá udalosť s jasným scenárom. Posilňujú sa tí, ktorí ašpirujú na Stanley Cup a ostatní sa zase sústredia na draft nováčikov. Sťahovať sa budú väčšinou hráči, ktorým po sezóne končí zmluva.

Prečo? Je to jednoduché. Najlepšie tímy majú málo miesta pod platovým stropom. Ten sa však v play-off nepočíta, a tak je výhodné priviesť niekoho, u koho v ďalších rokoch nebudete musieť riešiť výšku zmluvy a v lete ho bez problémov pošlete preč.

Žiadaným artiklom je bezpochyby 23-ročný obranca Jakob Chychrun z Arizony, po ktorom túži najmä favorit z Floridy. Chychrun má zmluvu na ďalšie tri sezóny a Coyotes ho rozhodne pod cenu nepustia.

Montreal Canadiens sú na dne ligovej tabuľky a nový manažment klubu sa rozhodol pre prestavbu v tíme. Tento celok už opustil napríklad Tyler Toffoli a počíta sa aj s odchodom obrancu Chiarota či útočníka Lehkonena.

V posledných dňoch sa objavila správa, v ktorej hokejový agent Dan Milstein požiadal vedenie NHL o zvýšenú bezpečnosť pre ruských hokejistov vzhľadom k situácii na Ukrajine. V najbližšom období sa dozvieme ako sa s touto situáciou vysporiadajú nie len fanúšikovia, ale najmä samotní hokejisti.

Dotkne sa to aj slovenských hokejistov?

Najväčší otáznik visí nad dvojicou Zdeno Chára a Andrej Sekera. V prípade rekordmana medzi obrancami NHL, ide o kľúčové rozhodnutie z hľadiska toho, či vôbec bude pokračovať vo svojej aktívnej kariére. Andrejovi Sekerovi súčasný ročník v Dallase komplikujú zranenia, a tak je otázne či a akej zmluvy sa tento skúsený zadák dočká.

Jedným z najsledovanejších mien na prestupovom trhu bude v najbližších dňoch určite Claude Giroux. Philadelphii sa v aktuálnom ročníku vôbec nedarí, do play-off takmer určite nepostúpi a tento skúsený útočník by si ešte rád zahral v bojoch o Stanley Cup. Najčastejšie sa jeho meno spája s Coloradom Avalanche.

Medzi dve zvučné mená, ktoré bude zaujímavé sledovať v najbližších dňoch, patria kapitán nováčika profiligy Seattle Kraken Mark Giordano a takisto obranca Dallasu Stars John Klingberg.

V každom prípade, dá sa očakávať, že 21. marca, kedy je posledný deň prestupového obdobia NHL, budú súpisky jednotlivých tímov poriadne „prekopané“.

Chcete byť pri závere sezóny naživo?

Už začiatkom tohto roka sme fanúšikom hokeja ponúkli atraktívnu chuťovku v podobe zájazdu mesiaca v New Yorku, kde bol každý moment jedinečný. Tentokrát sme pre vás prichystali trojzápas v Kalifornii. Počas jediného týždňa uvidíte v akcii hviezdami nabitý tím LA Lakers na čele s LeBronom Jamesom a rovnako aj dva NHL zápasy: LA Kings – Seattle a Vegas – Chicago.

NEVÁHAJTE A UROBTE SI NEZÁVÄZNÚ REZERVÁCIU TU!