Welcome to Miami – hokej pod palmami

EDIT: Tomáš Jacečko
4 minúty čítania

Hokej je dnes globálny šport, ktorý je možné hrať prakticky kdekoľvek na svete, dokonca aj v najslnečnejšom a najjužnejšom bode celých USA v Miami.

Na Floride sídlia 2 kluby NHL a jeden z nich dokonca vyhral 3x Stanley Cup a v súčasnosti patrí medzi špičku celej súťaže. Hovoríme samozrejme o Tampa Bay Lightnings a ich rivaloch zo slnečného Miami – Floride Panthers, ktorým sa túto sezónu darí nad očakávanie.

Slnko, pláže, párty, koktejly a… hokej. Poznáte lepšiu kombináciu?

Florida je celkovo úžasné miesto na (ne)hokejový výlet. Sem naozaj môžete vziať aj svoju nežnejšiu polovičku a obaja budete maximálne spokojní. Ak by vám hokej nestačil, máte ďalšie možností, pretože Florida je športový raj.

Okrem tímoch NHL, sú tu aj športy ako basketbalová NBA, ktorú reprezentujú Miami Heat a Orlando Magic. Americký futbal v NFL hrávajú legendárni Miami Dolphins (kto nepozná Ace Venturu však?), Tampa Bay Buccaneers aj Jacksonville Jaguars. No a v bejzbalovej MLB zasa hviezdia Tampa Bay Rays. Nezabúdajme aj na MLS tím Inter Miami CF, ktorého spolumajiteľom je David Backham. Nájdete v USA región s lepším výberom?

Ale stačilo o športe, Florida aj samotné Miami ponúkajú stovky atrakcií a miest, na ktoré vám nebude stačiť ani mesačný pobyt. Naše odporúčania skutočne obsahujú len zlomok toho, čo môžete zažiť. Snažili sme sa však vybrať vám len to najlepšie.

Miami Beach

V Miami sa asi nedá začať nikde inde ako na legendárnej pláži so svetoznámymi hudobnými klubmi. Nikdy nekončiace párty a hollywoodske celebrity na každom kroku. To je Beach. Zažijete ho raz a nebudete chcieť odísť. Tu to žije a toto je tá povestná čerešnička na torte Miami.

Art Deco District

Je to časť mesta, postavená v dychberúcom art deco štýle, ktorý bol moderný najmä v 30.-tych rokoch minulého storočia. V Miami je v tomto štýle postavených takmer 800 budov. Stoja za návštevu.

World Erotic Art Museum

Ak vás ale zaujíma aj iné, troška šteklivejšie umenie, odporúčame navštíviť aj budovu, postavenú síce v modernejšom štýle, no skrývajúcu iný druh krásy. Svetové múzeum erotického umenia sídliace priamo v Miami vám rado odhalí svoje tajomstvá. Nezabudnite si ho zakrúžkovať na mape.

Národný park Everglades

Floridu aj vy určite poznáte aj pre jej bažiny a práve o nich a o ich obyvateľoch je toto neopakovateľné miesto. Žijú tu aligátory, korytnačky, medvedíky čistotné, tisíce druhov vtákov, hmyzu a samozrejme ohrozená puma floridská. Presne tá, ktorú má v znaku klub Florida Panthers. V Everglades si môžete vyskúšať aj výlet na legendárnych airboats – člnoch s obrovskou vrtuľou v zadnej časti, ktoré sú ideálne práve do bažín.

Key Biscayne

Oddychový rezort, kde majú svoje vily tie naozaj najväčšie postavy nielen showbiznisu, ale celého amerického národa. Vaše kroky by však nemali smerovať k ich plotom, ale do parkov, ktoré tu sú a najmä do nádherného Biscayne Seaquaria. Áno ide o ten krásny vodný park s cvičenými delfínmi, kosatkami a vzácnymi morskými korytnačkami, ktorý je na všetkých propagačných materiáloch z Floridy.

Kennedy Space Center

Ešte vládzete? Pretože to najlepšie sme si nechali na koniec. Len pár hodín jazdy od Miami sa nachádza miesto, na ktoré si vyhraďte naozaj čo najviac času, stojí totiž za každú sekundu, ktorú v ňom strávite. Máme samozrejme na mysli vesmírne stredisko NASA na Cape Canaveral. Kennedyho vesmírne stredisko je jednoducho úžasné miesto, ktoré dýcha históriou dobývania vesmíru a vy sa tu môžete doslova dotknúť predmetov, ktoré posúvali ľudstvo míľovými krokmi dopredu.

A takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Opísať Miami, respektíve Floridu v jednom krátkom článku nejde. Vôbec sme nespomenuli Orlando a Disney World, Tampu s jej gangsterskou históriou ani slávnu Little Havana, štvrť v Miami, či budovu Baccardi. Jednoducho, je toho veľa, čo tu uvidíte. A k tomu musíme ešte raz spomenúť aj vynikajúci hokej. Jednoducho ideálny výlet a dokonalá odmena pre športového aj turistického fanatika. Poďte do Miami s CK Hokejtour a zažijete hokejový trip vášho života. Postaráme sa o to!

Kompletnú ponuku zájazdov na NHL nájdete TU.