Vlhová excelovala celú sezónu. Toto sú najlepšie momenty

Píše Pavol Hyravý

Famózna. Taká bola posledná sezóna 2019/2020 Petry Vlhovej. Po úspechoch z minulých rokov patrila už v úvode medzi hlavné favoritky boja o popredné umiestnenie.

Prvé pódiové umiestnenie sa zrodilo v decembri, v americkom Killingtone, Vlhová obsadila druhé miesto.

O dva týždne to vo Švajčiarskom St. Moritzi ešte vylepšila a postavila sa na najvyšší stupienok, keď vo finále paralelného slalomu zdolala Švédku Swennovú-Larssonovú. Týmto prvenstvom si pripísala jubilejné desiate víťazstvo v pretekoch Svetového pohára.

Fanúšikovia, ktorí ju prišli podporiť, sa tak zaslúžene tešili o to viac, že do pretekov nastupovala so zdravotnými problémami s nohou.

Tesne na konci roka 2019, v čase, keď sa mnohí už pripravovali na oslavy Silvestra, opäť potešila všetkých Slovákov výborným druhým miesto v rakúskom Lienzi.

Na úspešný záver roka nadviazala vydareným začiatkom toho nového, ktorý priniesol preteky v Záhrebe. Petrina hlavná konkurentka Mikaela Shiffrinová bola na svahu výborná, no nie najlepšia.

Peťa ukázala famózny výkon a zvíťazila v prvom aj druhom kole s náskokom 1,3 sekundy. Ďalšie prvenstvo aj víťazný súboj s Mikaelou v jednom chutili skvele.

Slalom vo Flachau aj obrovský slalom v talianskom Sestriere ovládla znova naša reprezentantka. Skvelými jazdami dokázala opäť svoju kvalitu a zaslúžene zvíťazila. Na svete bol tak jej „zlatý hetrik“.

Svetový pohár písal svoju kapitolu v Slovinsku. Kranjska Gora je známou destináciou zimných športov. O to krajšie máme spomienky na ňu, keďže Petra tam znova obsadila pódiové umiestnenia.

V sobotnom obrovskom slalome druhé miesto. Skvelé umiestnenie v nedeľnom slalome ešte vyšperkovala a opäť zaslúžene triumfovala!

Sezóna 2019/2020 bola z hľadiska dosiahnutých úspechov naozaj famózna, hoci sa skončila predčasne.

„Čerešničkou“ bol zisk dvoch krištáľových glóbusov, ktoré získala. Petra, fanúšikovia aj široká verejnosť sa dočkali obrovskej a zaslúženej radosti.

Uverejnil používateľ Petra Vlhova Štvrtok 26. marca 2020


FOTO: Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool