Videoblog: hokejové lahôdky, na ktoré sa oplatí počkať

Na čítanie nasledujúceho textu vám stačia 2 minúty

Obdobie trápenia pre každého hokejového fanúšika. Pre pandémiu sa hrá (takmer) úplne bez divákov a tie najväčšie zápasy sú k dispozícii len na diaľku. Preneste sa však na chvíľu na štadióny a vychutnajte si emócie, na ktoré sa oplatí počkať. Máte svojho favorita?

Klub s bohatou históriou a slovenským zastúpením

História, lokalita aj parádna atmosféra. To všetko spája Centre Bell, montrealska archa, ktorú dobre pozná aj Tomáš Tatar. Všetko sa to začne hymnou a husia koža pokračuje po každom vstrelenom góle domácich. Len si to predstavte: 21-tisíc skandujúcich nadšencov, pre ktorých je hokej číslom jeden. V Kanade to nie je šport, je to náboženstvo a súčasť života.

Štadión, na ktorom nikto nechce hrať

Ďalší kanadský zástupca na zozname. Štadión Maple Leafs – Air Canada Centre neskrýva len architektoníckú krásu, ale aj skvostnú atmosféru. Vraj je to hokejová bašta, ktorá vďaka fanúšikom dokáže vytvoriť také prostredie, v ktorom sa hrá protivníkom Toronta ťažšie. Ak sa vydáte do takmer 20-tisícového hokejového chrámu, môžete sa tešiť aj na slovenského obrancu Martina Marinčina.

Silné emócie pre slovenských fanúšikov

Domovský stánok Capitals – Capital One Arena síce nepatrí medzi dejiská s najlepšou atmosférou, no Slováci by ju rozhodne nemali vynechať. Vidieť na jednom ľade Zdena Cháru, Richarda Pánika a Martina Fehérváryho v metropole Spojených štátov je zážitok, na ktorý budete dlho spomínať. A keď k tomu pridáme povestné „Let’s Go Caps!“, budete to chcieť zažiť znovu.

Šou v Moskve

Najlepší hráči síce sú v Petrohrade alebo v CSKA, no šou, akú dokáže urobiť Hudáček a spol, je nenahraditeľná. Skvelú atmosféru najmä v moskovských derby zápasoch si pochvaľoval už pred niekoľkými rokmi Branko Radivojevič. Teraz patrí hlavná pozornosť brankárovi Júliusovi Hudáčkovi a jeho povestným pozápasovým tancom. Ale ktovie, možno sa vám podarí vystihnúť zápas a uvidíte aj niečo takéto…

Keď sa spojí celá krajina…

Nech sú kdekoľvek, každý hokejový fanúšik sa na ne teší. Majstrovstvá sveta patria medzi sviatky aj na Slovensku. Spoločné sledovanie zápasov, fandenie reprezentácii z práce, zo škôl, z námestí či barov. Je to fenomén, ktorý sa opakuje, ale prináša fantastické emócie. Stačí si len spomenúť na zápasy, pri ktorých ste mali zimomriavky už pri úvodnej hymne.


FOTO: reprofoto/Youtube.com