VIDEO Zákernosti a podpásovky v NHL, išli aj po Mariánovi Hossovi

V zámorskej NHL bojujú najlepší proti najlepším. Mnohokrát rozhodujú najmenšie detaily. Aj preto sa hráči snažia súpera všemožne vyviesť z miery. Neraz je to aj za hranicou pravidiel, ale čo oči nevidia, to rozhodca nepotrestá.

„Vysypať sa“ pri striedačke súpera sa nevypláca, môžete schytať za krk či do tváre spŕšku vody. Nechať si rukavice bez dohľadu je z rovnakého dôvodu až príliš riskantné. Presvedčil sa o tom Jeff Carter, ktorému rovno pod nosom napustil rukavice vodou protihráč Corey Perry. Celé sa to odohrávalo v tesnej blízkosti rozhodcu, lenže ani ten si nič nevšimol. Aj brankári zvyknú využiť „slepé“ momenty na osprchovanie protihráčov, aj keď ide o takú hviezdu ako Sidney Crosby.

Brnkať na nervy sa môže vyplatiť hneď z viacerých dôvodov. Súpera môžete vyviesť z miery, prestane sa venovať svojej hre a z toho pramenia chyby. Taktiež ho môžete tak vytočiť, že urobí niečo nedovolené, čo rozhodcovia potrestajú vylúčením.

S úplnou pohodou zobral takéto podpichovanie Marián Hossa, na ktorého hokejku sa ulakomil provokatér Perry z Anaheimu. Dlhé sekundy ju nechcel pustiť. Slovenský útočník ju s úplnou pohodou pustil a nenechal sa vtiahnuť do provokačných hier. Keď Perry videl, že neuspel, hokejku nechal na ľade a odišiel. Hossa si ju mohol pokojne zodvihnúť a hrať ďalej.