VIDEO Voráček to poriadne schytá, v tábore Islanders mu sľubujú pomstu

Každá akcia vyvoláva reakciu. Český hviezdny hokejista Jakub Voráček už teraz vie, že jeho čin z nočného súboja s NY Islanders, bude mať dohru 23. marca. Presne vtedy bude totiž hostiť domáca Philadelphia vyzývateľov z New Yorku. Už teraz je jasné, že sa budú vybavovať účty.

Jakub Voráček, ktorý patrí k oporám Flyers, nešetrne zostrelil obrancu Johnyho Boychuka. Tvrdý náraz poslal 35-ročného obrancu na ľad, z ktorého mu museli pomáhať spoluhráči. Teraz je známe, že sa pri kontakte zranil. Voráček dostal za hit do hlavy 5-minútový trest a riešila ho aj disciplinárka. Aj keď ešte nemá žiadny podobný zápis, dostal pomerne krutý dištanc na dva zápasy. Priaznivcom Flyers sa tento trest zdal príliš prísny a poukázali na podobné prípady, kedy podstatne trestanejší hráči dostali stopku iba na jeden zápas.

Podobné súboje pri mantineli nie sú v NHL ničím nezvyčajným, no táto situácia bola špecifická. Komisia brala do úvahy, že puk bol od spomenutej dvojice ešte poriadne ďaleko. Aj preto Boychuk náraz vôbec nečakal. Českému útočníkovi tiež priťažilo, že súpera trafil do hlavy a použil pri tom neprimeranú silu.

Keď sa Boychuk zbieral z ľadu a mieril do šatne, Voráček už bol na trestnej lavici. Počas cesty z hracej plochy sa naňho pozrel a adresoval mu jasný odkaz: „Dostanem ťa!“ Najdrahší obranca Islanders (6,5 mil. USD ročne) takmer určite pôjde Voráčkovi po krku a zhodí rukavice.