VIDEO Tatarova hokejka je ako žiadna iná, o týchto veciach ste nevedeli

Slovenský útočník Tomáš Tatar je azda najžiarivejšia slovenská hviezda v NHL. Minimálne čo sa týka bodovania. Po prestupe do Montrealu Canadiens ožil a znovu zbiera body. Na konte ich má 40 (17 + 23). Ak mu vydrží forma, mohol by prekonať svoju doposiaľ najproduktívnejšiu sezónu 2014/15, kedy ešte v drese Detroitu získal 56 bodov.

V najnovšom videu rodák z Dubnice bližšie predstavil svoju hokejku, ktorá vôbec nie je všedná. Ak ste si mysleli, že len zoberie hocičo z obchodu, zaplatí a odíde, ste na omyle. Tatar sa so svojím hokejovým nástrojom za tie roky v brandži poriadne vyhral. Bol to proces pokus-omyl, až došiel k výsledku, s ktorým je spokojný.

Špecifikom, ktoré nepoužíva zrejme žiadny iný hráč NHL, je pridávanie kúsku dreva do kompozitovej hokejky. Slovenský útočník si hokejku trošku skráti a na vrch zasadí drevenú časť, ktorú ani nie je vidieť, pretože je oblepená páskou.  „Myslím, že to mení miesto ohybu hokejky, no možno je to celé iba v mojej hlave,“ vysvetlil.

Ani čepeľ nie je tak úplne všedná. Tatar si ju najskôr vyskúšal ohriať a ohnúť a keď bol s výsledkom spokojný, zostal pri tom. Teraz mu už hokejky vyrábajú na mieru. Celá hokejka je poriadne ohybná. Niekedy pripomína luk. Útočník Montrealu používa flex 75, čo je skutočne nízke číslo. Pre porovnanie Shea Weber používa flex 120. „Ešte v nižších súťažiach som skúšal nejaké variácie. Čím ohybnejšiu hokejku som skúšal, tým väčšie výhody som nachádzal. Zo začiatku to však išlo na úkor presnosti, no to som vyriešil. Myslím si, že s týmto ohybom dokážem puk rýchlejšie a silnejšie vypáliť,“ povedal Tatar.

Každá z hokejok má na sebe označenie, kedy bola vyrobená, takže Tatar vždy vie, aká je presne stará. Pridáva na ne ešte jedno označenie, ktoré je skôr duševného charakteru. Na každú z nich si píše písmeno J: „Je to pocta môjmu otcovi (Ján), takže je vlastne vždy so mnou.“