VIDEO Takáto šanca príde raz za život, v NHL musel chytať vodič rolby

Zámorská NHL napísala ďalší šialený príbeh. Kuriózne situácie sa stávajú, ale toto bol skutočný unikát. Aby toho nebolo málo, mal rozprávkový koniec.

Carolina išla do zápasu s domácim Torontom s brankárom Jamesom Reimerom, ktorému mal kryť chrbát Petr Mrázek. Keďže sa Reimer po necelých 14 minútach zranil, išiel do akcie český brankár. Bohužiaľ, zranil sa aj on. Iba zriedkavo sa zrania obaja brankári a tím nemá k dispozícii žiadnu adekvátnu náhradu.

Do zápasu bol teda povolaný 42-ročný David Ayeres, ktorý ani len nepatrí organizácii Hurricanes. Je to vodič rolby Toronta Marlies. Na profesionálnej úrovni nikdy nechytal. S klubom musel teda podpísať provizórnu zmluvu na 500 dolárov, aby mohol nastúpiť. Nechať si mohol aj dres zo zápasu, ktorý bol narýchlo vyrobený.

Ayres nastupoval v drese „Canes“, ale prilbu mal z tímu Marlies. Niet divu, že mu fandili aj miestni fanúšikovia. Na ľade musel stráviť takmer polovicu hracieho času. Okamžite po príchode ho prekonal Tavares a rýchlo po ňom aj Engvall. Po dvoch minútach na ľade teda inkasoval dvakrát a s jeho nervami to nevyzeralo dobre. Nervozita postupne opadla a hororový začiatok sa zmenil na rozprávkový koniec. Rýchle dva góly boli totiž jediné, ktoré Ayres inkasoval. Hviezdami nabitý útok Toronta nedokázal celú tretiu tretinu streliť čo i len gól, a tak sa hostia radovali z výhry 6:3. Torontu to teraz dávajú „vyžrať“ vlastní fanúšikovia, ktorí nemôžu uveriť tomu, že ich klub s vysokými ambíciami nedokázal poraziť vodiča rolby.