VIDEO Rekordná noc Tomáša Tatara, ešte nikdy nehral lepšie

Tomáš Tatar má za sebou veľký míľnik. Najskôr oslávil 500 odohratých zápasov v najlepšej hokejovej lige sveta a krátko na to sa postaral o prekonanie osobného maxima. Ešte nikdy nezažil tak dobrú sezónu, ako práve teraz. Vďaka dvom gólom a asistencii v nočnom zápase Montrealu s Floridou prekonal svoj zápis zo sezóny 2014/15. Na konte má 57 bodov, ktoré nazbieral počas 75 zápasov. Ak by sa mu podarilo streliť ešte päť gólov, prvýkrát v kariére by pokoril hranicu 30 presných zásahov.

Slovenský útočník bol hlavným strojcom vysokého triumfu Canadiens 6:1 nad Panthers. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Montreal aktívne bojuje o účasť v play-off, takže mala výhra veľkú váhu. Momentálne má na ôsmej priečke náskok dvoch bodov pred Columbusom, ale ten má zápas k dobru. „Všetci spoločne makáme, to je kľúč nášho úspechu. Snažíme sa hrať tvrdo a bojovať. Je to zábava byť na ľade s najlepšími spoluhráčmi na svete. Toto je pravdepodobne moja najväčšia rola v kariére,“ povedal.

Predovšetkým prvý Tatarov gól stojí za pozretie. Po peknej prihrávke pálil rodák z Dubnice nad Váhom z prvej a rozozvučal tyčku, od ktorej puk zapadol do brány. Pri druhom góle ťažil z práce v predbránkovom priestore. Hoci skončil v jednom momente na kolenách, napokon dvíhal ruky nad hlavu.