VIDEO Nikdy sa nepúšťaj do bitky s Chárom, lebo dopadneš presne takto

Pustiť sa do bitky so Zdenom Chárom, to snáď musí urobiť iba blázon. Svoje šťastie vyskúšal frustrovaný Evander Kane, ktorému zlosť zatemnila úsudok. Ani takmer 20 centimetrový rozdiel vo výške ho neodradil od vyzvania kapitána Bostonu Bruins na pästný súboj. Keby vedel, ako dopadne, zrejme by si to rozmyslel.

Chára zostrelil Kanea pri mantineli. Útočníkovi San Jose Sharks sa to nezdalo ako čistý zákrok. Keď videl, že rozhodcovia nič nerobia, chcel to vyriešiť sám: „Videl som opakovaný záver. Vyzeralo to, že zdvihol rameno, aby ma trafil do hlavy. Bol to klasický úder do hlavy. Keď rozhodca neavizoval vylúčenie, zaskočilo ma to. Keď sa tak rozhodol, nemal som inú možnosť, ako sa brániť sám.“

Kane sa pustil do Cháru odzadu a hneď ho stiahol na ľad. Slovenský obor sa však rýchlo otriasol, dostal sa späť na nohy a požičané začal vracať. Keď si oslobodil pravačku, začal vyzývateľa triafať do hlavy. V tom momente bolo o víťazovi bitky rozhodnuté. Kane nemal žiadnu šancu a inkasoval jeden úder za druhým. Napokon ho museli zachraňovať rozhodcovia, ktorým bolo jasné, že táto bitka je až príliš jednostranná.