VIDEO Halák zatiahol nepriestrelnú roletu, Chára strelil dva góly!

Takto úspešná noc pre slovenských hokejistov tu už dlho nebola. Zdeno Chára sa ukázal ako pravý kapitán. Najskôr otvoril skóre a napokon bol aj tým, kto ho uzavrel. Za zmienku stojí aj asistencia Jaroslava Haláka. Okrem toho zneškodnil 33-ročný brankár Bostonu Bruins všetkých 26 striel Philadelphie Flyers a pripísal si druhé čisté konto sezóny.

Chára otvoril skóre svojim typickým štýlom. Poriadnou delovkou od modrej čiary. Je dobre známe, že slovenský obor má najtvrdšiu strelu v zámorí. Takéto projektily sa skrátka nedajú chytiť. Aj druhý gól stál za to. „Ak Chára nevytvoril rekord, tak ho minimálne vyrovnal,“ hovorili komentátori počas zápasu. Robustný obranca sa dostal k puku za vlastnou bránou a skóroval cez celé klzisko. To už sedel brankár Flyers Brian Elliott na striedačke. Z väčšej diaľky to už streliť nešlo.

Obrovská poklona pred Jaroslavom Halákom, ktorý zažíva azda najlepšiu sezónu. V kvalitnom tíme podáva kvalitné výsledky. Trénerovu dôveru nesklamal ani raz. Dosahuje podstatne lepších výsledkoch ako jednotka Tuukka Rask a je možné, že ho na čas z bránkoviska odsunie. Halák likviduje v priemere až 94,5% striel (Rask iba 90,1%) a inkasuje iba 1,43 gólov na zápas (Rask až 3,38).