VIDEO Čo sa stane, keď obujete psa do korčúľ a postavíte ho na ľad?

Nenechaj sa oklamať falošnými zľavami počas Black Friday. Zapoj sa do našej súťaže na facebooku a vyhraj s Pet Friday!

Hovorí sa, že pes je najlepším priateľom človeka. A inak tomu nebýva ani v najlepšej hokejovej lige sveta. Psi sa už neraz objavili na ľade. A že si to užívali…

Tento zlatý retriever so svojím psovodom – policajtom z Washingtonu – vyskúšal kvalitu ľadu v Capital One Arene. Napriek klzkému povrchu veľmi ochotne aportoval za pukom a pri brzdení mierne okúsil aj tvrdosť mantinelu.

Organizácia Los Angeles Kings každoročne uskutočňuje preteky domácich miláčikov jednotlivých hokejistov kalifornského klubu. Jednou z disciplín je aj beh naprieč celým klziskom. V roku 2018 patrili medzi majiteľov najšikovnejších psov Jake Muzzin a Tanner Pearson – obaja však už v organizácii „kráľov“ nepôsobia. Muzzin je hráčom Toronta Maple Leafs, Tanner Pearson háji farby Vancouveru Canucks.

Prečítajte si tiež: VIDEO Blázniví fanúšikovia NHL, raz je na ľade chobotnica, potom zase žralok

Psieho kamaráta majú aj hráči St. Louis Blues. Americká organizácia sa pravidelne stará o minimálne jedného psa, ktorý podstupuje výcvik a po 18-mesačnom tréningu sa stáva členom programu Duo, kde sa venujú ľuďom odkázaných na pomoc asistenčných psov.

Obrovskú radosť z návštevy ľadu na zápase San Jose Sharks s Edmontonom Oilers mal čierny labrador, ktorý si pobyt pri mantineli mimoriadne užíval a bavil tak zaplnené obecenstvo SAP arény.

Vhodiť ceremoniálne úvodné buly sa dostane len vybraným hosťom. Jedným z nich sa stal aj čierny labradorský retriever Charlie, ktorý bol honorovaný za služobného psa – veterána americkej armády. Puk vhodil medzi kapitána domáceho tímu Johna Tavaresa a Justina Faulka. Na konci zápasu sa Islanders radovali po divokej gólovej prestrelke z víťazstva 6:4.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Top momenty z NHL, zvierací maskoti pri bitkách aj žartíkoch

Veľkou senzáciou spoza „veľkej mláky“ je aj pes Benny. Tento labrador má veľké nadanie na korčuľovanie, o čom sa môžete presvedčiť v desiatkach videí, ktoré kolujú internetom a medzi používateľmi sú veľmi obľúbené.