Slovensko sa môže tešiť na posily z NHL, Šatan už má na udici túto štvoricu

Základná časť sezóny 2018/19 NHL sa už skončila, a to znamená stopku pre 15 tímov. Mnoho hráčov môže smútok z neúspešnej sezóny hodiť za hlavu a spraviť si náladu v reprezentácii. O hokejistov z NHL je vždy obrovský záujem. Výnimkou nie sú ani tí slovenskí. Máme ich už iba hŕstku, takže je vítaný každý jeden, ktorý má chuť reprezentovať a klub ho uvoľní.

Podľa slov Miroslava Šatana sa zatiaľ stretol s veľmi pozitívnymi reakciami na možnú reprezentáciu hráčov, ktorým sa skončila sezóna. V slovenskom drese by sme teda na domácich majstrovstvách sveta mohli vidieť elitného strelca Tomáša Tatara, šikovného Richarda Pánika, veľkého srdciara Andreja Sekeru a talentovaného Christiána Jaroša, ktorý odohral v tejto sezóne 61 zápasov v drese Ottawy Senators.

„Všetci hráči, ktorých kluby už v sezóne dohrali, sú nachystaní pozitívne smerom k majstrovstvám sveta a pracujeme na tom, aby sa čo najskôr pripojili k národnému mužstvu. V nedeľu sa im skončila sezóna, čiže v najbližšom čase ich čakajú v zámorských kluboch výstupné lekárske prehliadky. Určite s nimi budeme znovu komunikovať,“ uviedol Šatan.

Najkomplikovanejší bude príchod Richarda Pánika, ktorému končí zmluva. Ak by sa na MS zranil, znamenalo by to pre jeho kariéru ohrozenie. „Sú tam veci, ktoré treba doriešiť, najmä ohľadom poistky. Je to otázka času a peňazí. Existuje dohoda s IIHF. Samozrejme, záleží od individuálneho prípadu, aká je výška poistného. Je tam časť, ktorú vie pokryť aj IIHF,“ priblížil Šatan.

Ak chceš prísť na MS podporiť našich chlapcov, nezabudni sa vyzbrojiť vlajkou, šálom či dresom z nášho E-shopu!