Slovensko má za sebou úspešný draft. Tímy NHL si vybrali celkovo šesť Slovákov

3 minúty čítania

Po – zo slovenského hľadiska – historickom prvom kole draftu 2022, v ktorom si kluby zvolili Juraja Slafkovského, Šimona Nemca a Filipa Mešára, pokračoval výber nováčikov 2. – 7. kolom. V montrealskom Bell Centre odzneli ďalšie tri slovenské mená.

Sledujte naše sociálne siete, kde Vám prinášame hokejové zaujímavosti z pohľadu fanúšikov.
Facebook Instagram.

Adam Sýkora (New York Rangers), 2. kolo, 63. miesto

Tretím draftovaným hráčom zo slovenskej najvyššej hokejovej súťaže na drafte 2022 sa stal Adam Sýkora. Útočníka Nitry si vybrali predstavitelia New Yorku Rangers. Mladý útočník sa len nedávno stal jednotkou CHL draftu a v sezóne 2022/23 by mal obliekať dres tímu WHL, Medicine Hat Tigers.

Servác Petrovský (Minnesota Wild), 6. kolo, 185. miesto

O Servácovi Petrovskom sa hovorilo ako o adeptovi na výber v prvej stovke. Jeho meno napokon zaznelo ako 185. v poradí. Vybral si ho celok Minnesota Wild. Petrovský má za sebou premiérovú sezónu v zámorí, kde v tíme OHL Owen Sound Attack pozbieral ako nováčik veľmi solídnych 54 kanadských bodov (28+26) v 65 stretnutiach. V najbližšej sezóne bude zrejme opäť pôsobiť v kanadskej juniorke.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text, v ktorom sa píše „DRAFT MONTREAL 2022 SERVAC PETROVSKY FORWARD I 5'10" 181 LBS. VELKY SARIS, SVK ROUND 6 PICK 185 F adidas ”1 SCOT POWERED BY: XcelEnergy Xcel WEL MN COMETO NES OTA“

Adam Žlnka (Arizona Coyotes), 7. kolo, 204. miesto

Aj Adam Žlnka odohral v uplynulom ročníku debutovú sezónu za morom. Vo farbách Sioux Falls Stampede v USHL ale stihol absolvovať len desať stretnutí (1+3). Agilný krídelník si roztrhol predný krížny väz a sezóna sa pre neho predčasne skončila. Ani to ale neodradilo Arizonu Coyotes, aby si ho vybrala z celkovej 204. priečky.

Tímy NHL si tak v drafte 2022 vybrali celkovo šesť Slovákov. Z hľadiska počtu draftovaných hráčov ide pre náš hokej o najlepší draft od roku 2005 (7 draftovaných slovenských hokejistov). Vzhľadom k tomu, že Juraj SlafkovskýŠimon Nemec sa stali celkovými prvými dvomi voľbami, rozhodne ide o najúspešnejší draft v histórii slovenského hokeja.

Chceli by ste vidieť na vlastné oči slovenské hviezdy NHL Draftu 2022? Už v najbližších dňoch a týždňoch nájdete v našej ponuke zájazdy na duely zámorskej profiligy.