Slováci pred draftom 2023: Hráči potvrdzujú kvalitu

4 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

Za nami sú už tri mesiace sezóny 2022/23. Ako sa darilo najväčším slovenským želiezkam v ohni pre NHL Draft 2023 v novembri?

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Dalibor Dvorský: V produktivite pribrzdil

Štatistiky v novembri:
HockeyAllsvenskan: 9 zápasov, 2 kanadské body (0+2)
Štatistiky v sezóne
(k 1.12.2022):
J20: 5 zápasov, 8 kanadských bodov (3+5)
Hockey Allsvenskan: 18 zápasov, 8 kanadských bodov (4+4)

Dalibor Dvorský naďalej patrí medzi najväčšiu slovenskú draftovú nádej pre rok 2023. V novembri sa v tíme AIK Štokholm bodovo trápil. Švédsky celok je tretím najhorším v Allsvenskan a výsledkovo sa mu príliš nedarí. V novembri sa to odrazilo aj na produktivite Dvorského, ktorý v 9 vystúpeniach zaknihoval 2 body za asistencie. Vo väčšine zápasov nastupoval ako center tretej útočnej formácie. V zápase proti Vita Hastenu viedol v pozícii stredného útočníka elitnú formáciu s Gyngem a Magnussonom.

Alex Čiernik: Prvý profesionálny gól

Štatistiky v novembri:
Hockey Allsvenskan: 4 zápasy, 2 kanadské body (1+1)
Štatistiky v sezóne:
J20: 10 zápasov, 13 kanadských bodov (7+6)
Hockey Allsvenskan: 9 zápasov, 3 kanadské body (1+2)

Alex Čiernik sa po zranení vrátil v novembri do hry. Vďaka dobrým výkonom si vyslúžil priestor v zápasoch v druhej najvyššej švédskej súťaži v drese Södertälje. V novembri stihol nastúpiť do 4 stretnutí, v ktorých zaznamenal dva body. V zápase proti Kristianstadu (7:2) si otvoril strelecký účet v profesionálnom hokeji. Jeho presný zásah bol navyše aj víťazným. Čiernik od začiatku sezóny predvádza kvalitné výkony, ktoré by mu mohli časom vyniesť miesto v prvom kole draftu.

Maxim Štrbák: Konzistentné výkony v trápiacom sa mužstve

Štatistiky v novembri:
8 zápasov, 4 kanadské body (2+2)
Štatistiky v sezóne:
17 zápasov, 10 kanadských bodov (3+7)

Maxim Štrbák je vzhľadom k štatútu nováčika v USHL veľmi úspešný. Patrí do top 15 ligovej produktivity medzi obrancami a v novembri sa mu darilo aj strelecky. Dvakrát v rade sa mu dokonca podarilo skórovať, no tímu Sioux Falls Stampede to na víťazstvá nestačilo. Jeho celok sa zatiaľ výsledkovo trápi a v tabuľke mu patrí predposledná priečka. Sezónu 2022/23 má veľmi sľubne rozbehnutú a výkonmi potvrdzuje predikcie, že kluby NHL budú zvažovať jeho výber v prvom kole.

Samuel Honzek: Každým zápasom na seba púta pozornosť

Štatistiky v novembri:
10 zápasov, 20 kanadských bodov (7+13)
Štatistiky v sezóne:
24 zápasov, 35 kanadských bodov (14+21)

Samuel Honzek sa vo WHL nemôže porovnávať s očakávanou draftovou jednotkou 2023, Connorom Bedardom, ktorý hrá v drese Reginy Pats doslova vlastnú súťaž a kraľuje produktivite. Slovák hrajúci vo farbách Vancouveru Giants však čoraz viac púta pozornosť skautov. Dlhodobo sa drží v elitnej desiatke ligovej produktivity a v novembri si v 10 zápasoch udržal priemer dvoch bodov na zápas. Pravidelne boduje a na ľade miestami dominuje.  Ak bude pokračovať v nastolenom trende, jeho meno by malo zaznieť v prvom kole draftu.

Martin Mišiak: V konkurencii skúsenejších sa nestratil

Štatistiky v novembri:
7 zápasov, 1 kanadský bod (0+1)
Štatistiky v sezóne:
21 zápasov, 6 kanadských bodov (0+6)

Nové Zámky sa naďalej držia na najvyšších priečkach tabuľky. Tímu sa darí a priestor naďalej dostáva aj Martin Mišiak. Slovenský talent v novembri nastúpil do siedmich stretnutí, zaznamenal jednu asistenciu v domácom súboji so Spišskou Novou Vsou.

Ondrej Molnár: Spolu s celým tímom potrebuje zabrať

Štatistiky v novembri:
4 zápasy, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne:
18 zápasov, 4 kanadské body (2+2)

Nitra v ročníku 2022/23 zatiaľ nenapĺňa papierové predpoklady a kŕči sa na poslednom mieste Tipos extraligy. Dopláca na to aj mladík Ondrej Molnár, ktorý sa zatiaľ nedokázal výraznejšie presadiť. V novembri nastúpil do 4 stretnutí, v ktorých nebodoval. V novembri odohral jedno stretnutie aj za juniorku, kde sa na výhre 6:1 s Trnavou podieľal jedným presným zásahom.

František Ridzoň: Tímu sa darí, no veľa priestoru nedostáva

Štatistiky v novembri:
10 zápasov, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne
:
24 zápasov, 5 kanadských bodov (1+4)

Quebec Remparts je stále najlepším tímom QMJHL, no prím v ňom hrajú iní hokejisti. František Ridzoň v nabitom kádri ako nováčik nedostáva príliš veľa priestoru na ľade. V novembrových desiatich dueloch ani raz nebodoval. Kanadský celok má v tíme už 5 draftovaných hráčov a vo veľkej konkurencii talentu sa zatiaľ slovenskému mladíkovi nedarí výraznejšie presadiť.

Samuel Sisík: Výsledková mizéria sa prejavuje aj v osobných štatistikách

Štatistiky v novembri:
6 zápasov, 4 kanadské body (2+2)
Štatistiky v sezóne:
24 zápasov, 15 kanadských bodov (9+6)

Fínsky celok SaiPa/Ketterä U18 sa stále výsledkovo trápi a v tabuľke jej naďalej patrí posledná priečka. Samuel Sisík je piatym najproduktívnejším útočníkom tímu. V novembrových šiestich vystúpeniach zaznamenal 4 kanadské body za dva góly a rovnaký počet asistencií. Ak by sa jeho tímu darilo viac, s určitosťou by aj jeho produktivita bola o niečo vyššia. Zatiaľ v produkcii bodov zaostáva za minulou sezónou.

Prečítajte si ako sa darilo mladým Slovákom v OKTÓBRI 🇸🇰 👇