Slováci pred draftom 2023: December poznamenaný MS do 20 rokov

4 minúty čítania
Autor: Dávid Lech

December bol pre našich najtalentovanejších mladíkov rozdelený na dve časti. V úvode mesiaca pôsobili vo svojich kluboch, následne sa presunuli na medzinárodné fórum bojovať na ľade v najcennejšom drese. Ako sa darilo najväčším slovenským želiezkam v ohni pre NHL Draft 2023 v decembri?

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Dalibor Dvorský: Na MSJ si svoju úlohu zastal  

Štatistiky v decembri:
HockeyAllsvenskan: 3 zápasy, 0 kanadských bodov
MSJ 2023: 5 zápasov, 3 kanadské body (1+2)
Štatistiky v sezóne
(k 1.1.2023):
J20: 5 zápasov, 8 kanadských bodov (3+5)
Hockey Allsvenskan: 21 zápasov, 8 kanadských bodov (4+4)

Dalibor Dvorský stihol v decembri odohrať v drese AIK len tri stretnutia bez bodového zápisu. Presunul sa do národného tímu, kde sa na prelome kalendárneho roka v piatich dueloch blysol tromi bodmi. Riadil úspešnú druhú presilovkovú formáciu a vďaka konzistentným výkonom na oboch stranách klziskách zanechal zo svojich výkonov dobrý dojem.

Alex Čiernik: Odohral solídny juniorský šampionát

Štatistiky v decembri:
Hockey Allsvenskan: 3 zápasy, 1 kanadský bod (0+1)
MSJ: 5 zápasov, 3 kanadské body (2+1)
Štatistiky v sezóne:
J20: 10 zápasov, 13 kanadských bodov (7+6)
Hockey Allsvenskan: 9 zápasov, 4 kanadské body (1+2)

Rovnako aj Alex Čiernik stihol odohrať v druhej najvyššej švédskej hokejovej súťaži tri stretnutia. Podarilo sa mu bodovať vďaka jednej asistencií a neskôr sa pobral na juniorský šampionát. Rozbiehal sa pomalšie, no jeho výkony zápas čo zápas gradovali. Napokon z piatich stretnutí vydoloval tri body s bilanciou 2+1.

Maxim Štrbák: Zabrať musí v defenzívnej činnosti

Štatistiky v decembri:
4 zápasy, 2 kanadské body (0+2)
MSJ: 5 zápasov, 3 kanadské body (0+3)
Štatistiky v sezóne:
21 zápasov, 12 kanadských bodov (3+9)

Sioux Falls Stampede sa v sezóne 2022/23 príliš nedarí. Radí sa medzi najslabšie kluby v USHL, no jedným z pozitív ročníka je rozhodne výkonnosť nováčika Maxima Štrbáka. Slovenský obranca sa radí medzi najproduktívnejších obrancov – nováčikov v lige, podáva kvalitné výkony a preukazuje tak potenciál do budúcna, ktorý by mu mohol vyniesť draft v prvom kole NHL. Na juniorských MS v hokeji 2023 patril medzi našich najlepších obrancov, hoci pokročilé štatistiky naznačovali, že sa musí zlepšiť hlavne v obrannej činnosti.

Samuel Honzek: V rozlete ho pribrzdilo zranenie

Štatistiky v decembri:
7 zápasov, 8 kanadských bodov (3+5)
MSJ: 2 zápasy, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne:
31 zápasov, 43 kanadských bodov (17+26)

Samuel Honzek odchádzal na MS do 20 rokov 2023 ako jeden z najproduktívnejších hráčov WHL. Mal patriť medzi ofenzívne hviezdy slovenského výberu, no v druhom vystúpení proti USA utrpel rezné poranenie v oblasti lýtka a do hry už nezasiahol. Zranenie ho z hry vyradilo na 4 až 6 týždňov. Pred odchodom na juniorský šampionát stihol v 7 dueloch pozbierať 8 kanadských bodov za bilanciu 3+5.

Martin Mišiak: Na MS juniorov získal cenné skúsenosti

Štatistiky v decembri:
2 zápasy, 1 kanadský bod (0+1)
MSJ: 3 zápasy, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne:
23 zápasov, 7 kanadských bodov (0+7)

V drese Nových Zámkov stihol v decembri len dva zápasy, v ktorých bodoval vďaka asistencii v súboji so Zvolenom. Následne sa presunul do národného tímu, kde nechýbal v zostave Ivana Feneša na MS do 20 rokov. V troch súbojoch sa bodovo nepresadil, no počas svojich vystúpení neraz zaujal sympatickou ofenzívnou snahou.

Ondrej Molnár: Zmena tímu mu prospela

Štatistiky v decembri:
HK Nitra: 4 zápasy, 1 kanadský bod (0+1)
Erie Otters: 5 zápasov, 5 kanadských bodov (1+4)
Štatistiky v sezóne:
HK Nitra: 22 zápasov, 5 kanadských bodov (2+3)
Erie Otters: 5 zápasov, 5 kanadských bodov (1+4)

Ondrej Molnár sa po štyroch decembrových vystúpeniach v drese Nitry rozhodol pre odchod do zámoria. V úvode decembra síce v Tipos extralige asistenciou prelomil sedem zápasov trvajúce bodové suchoty, no zrejme aj s prispením krvavého incidentu počas školského florbalového turnaja, sa rozhodol pre odchod do zámoria. Miesto si našiel v tíme Erie Otters v OHL, kde sa v úvodných piatich vystúpeniach prezentoval vždy jedným bodom. Angažmán v zahraničí tak rozbehol vo veľkom štýle.

František Ridzoň: V hviezdami nabitom tíme veľa priestoru nedostáva

Štatistiky v decembri:
4 zápasy, 0 kanadských bodov
Štatistiky v sezóne
:
28 zápasov, 5 kanadských bodov (1+4)

Quebec Remparts kraľuje QMJHL aj bez výraznejšej pomoci Františka Ridzoňa. V konkurencii skúsenejších spoluhráčov má minimum priestoru na ľade, čo sa odráža aj v jeho štatistikách. V štyroch decembrových vystúpeniach vyslal na bránu len jednu strelu a výkonnostne sa tak naďalej trápi.

Samuel Sisík: Dočkal sa posunu do juniorky

Štatistiky v decembri:
U20: 3 zápasy, 1 kanadský bod (0+1)
U18: 1 zápas, 1 kanadský bod (1+0)
Štatistiky v sezóne:
U20: 4 zápasy, 1 kanadský bod (0+1)
U18: 25 zápasov, 16 kanadských bodov (10+6)

Po vyše mesiaci sa Samuel Sisík dočkal šance v juniorskom tíme SaiPy. V troch decembrových stretnutiach v U20 sa prezentoval jednou gólovou asistenciou. Pred Vianocami sa v kategórii do 18 rokov blysol víťazným gólom v predĺžení v súboji proti HIFK.

Prečítajte si ako sa darilo mladým Slovákom v NOVEMBRI 🇸🇰 👇