Šatan a Ramsay povolali týchto hráčov, najviac reprezentantov príde z maličkej Detvy

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan pôjdu do Švajčiarka so skupinou 22 hráčov. Sú medzi nimi aj debutanti ale aj známe mená. Reprezentačný debut si odkrútia Matej Tomek a Michal Ivan. Turnaj bude ďalšou previerkou pred majstrovstvami sveta, na ktorých bude mať Slovensko ambíciu postúpiť do vyraďovacích bojov.

Najpočetnejšie zastúpenie má vo výbere extraligová Detva, z ktorej na turnaji pôjde i kompletná úderná formácia v zložení Ján Sýkora, Peter Zuzin, Peter Šišovský. „Elitná formácia Detvy hrá veľmi dobre, je produktívna. Dvaja jej členovia, Zuzin a Šišovský, sa uviedli v dobrom svetle na Nemeckom pohári. Prekvapili nás a povedali sme si, že ich chceme vidieť znova. Takisto Kollára, ktorý má potenciál a v Nemecku hral sebavedomo či Puliša, ktorý si osvojil v Slovane aj defenzívnejšie úlohy. Jeho hra sa mi páči. Teší ma, že opäť uvidím v tíme Krištofa či niektorých ďalších hráčov z českej extraligy a KHL,“ povedal Craig Ramsay.

Brankári: Matej Tomek (HK Dukla Trenčín/HK ’95 Považská Bystrica), Branislav Konrád (HC Olomouc)

Obrancovia: Marek Ďaloga (bez klubovej príslušnosti), Ivan Ďatelinka (HC ’05 Banská Bystrica), Patrik Koch (HC Košice), Lukáš Kozák (HK Poprad), Adam Jánošík (HC Litvínov), Michal Iivan (HC Dynamo Pardubice), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva)

Útočníci: Radovan Puliš (HC Slovan Bratislava), Ján Sýkora, Peter Šišovský, Peter Zuzin (všetci HC 07 Detva), Marcel Haščák (HC Košice), Andrej Kollár (HK Nitra), Michael Vandas (HK Poprad), Libor Hudáček (HC Bílí Tygři Liberec), Pavol Skalický (BK Mladá Boleslav), Filip Krivošík (HPK Hämmenlinna), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Michal Krištof (Kärpät Oulu)