Pupkáč búra rekordy NHL. Kto by to bol na Kessela povedal

4 minúty čítania
Autor: David Zlomek

V NHL je to jeden z najcennejších rekordov, ktoré môžete stanoviť. Ide o počet odohraných zápasov za sebou. Bez prerušenia. Logika velí, že by na vrchole mal stáť borec s príkladnou športovou postavou a tým najlepším fyzickým vybavením. Opak je ale pravdou!

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Sladké nápoje a hotdogy

Na vrchole totiž stojí Phil Kessel. Ten pred nedávnom prekonal rekord Keitha Yandle (989 zápasov) a 17. novembra 2022 sa očakáva, že prekoná hranicu 1000. zápasov za sebou proti jeho bývalému zamestnávateľovi Arizona Coyotes. Skutočne neuveriteľná séria! Čo to znamená? Že za celé obdobie nebol ani raz zranený. Že sa celé obdobie nehral nikdy natoľko zle, aby bol mimo zostavu. Že bol tímu k dispozícii vždy, keď to potreboval.

Neskutočná jazda začala v marci 2009, ešte v drese Toronta Maple Leafs. Od tej doby si zahral za Pittsburgh Penguins, s ktorým dvakrát vyhral Stanley Cup, Arizonu Coyotes a aktuálne za Vegas Golden Knights.

👉 Zájazd na NHL + UFC v Las Vegas (s delegátom) 🇺🇸

Niekoľkokrát bola pritom séria vyložene ohrozená. Napríklad, keď bol s tímom v Detroite v rovnaký moment, ako sa jeho žena pripravovala v nemocnici na pôrod. Ako to dopadlo? Možno trochu kuriózne, nie každý bol totiž s týmto krokom stotožnený. Ale k veci, Kessel na ľade Red Wings absolvoval jedno striedanie, čím sa mu zápas počítal, a následne upaľoval na lietadlo. Koniec dobrý, všetko dobré. Pôrod stihol.

Celá situácia s pôrodom vlastne dokresľuje, akú paradoxnú cestu Kessel prešiel. Ešte pred dovŕšením 20 rokov prekonal rakovinu semenníkov. Zvládol to, a tak si začal užívať. Akáže životospráva! Sladké nápoje, všelijaké dobroty a hlavne hotdogy. Tým je Phil extrémne známy a neraz si vystrelil zo svojich neprajníkov. Jediná vec lepšia ako hotdog je hotdog zo Stanley Cupu.

Zdroj: nhl.com/foto – Phil Kessel

Aj Šatan a tréner Ramsay sú poriadne vysoko

Na druhom mieste stojí Keith Yandle, ktorého príbeh je taktiež veľmi známy. Koniec však nie je tak slávny. Už dlhšiu dobu nepatril k hráčom, na ktorých by tím stál, avšak hrával, aj z dôvodu výnimočnej série.

Tá sa skončila na konci tohtoročného marca na čísle 989 zápasov. Ale spôsob, akým sa to stalo pobúril hlavne spoluhráčov. Vtedy hral Yandle za Flyers, ktorí prežívali hororový ročník. Nebol dôvod sa snažiť vyhrávať, aj tak sa Yandle nedostal do zostavy. Bezdôvodne, spoluhráči sa tak zaňho postavili, chceli byť pri rekorde. Rovnaké to bolo pred tým na Floride, kde tréner tlaku kabíny podľahol a Yandle tak hrával.

Zdroj: broadstreetbuzz.com/foto: Tim Nwachukwu(Getty Images)

Na podobné série bol z našich končín expert Miroslav Šatan. Parádne šnúry mal vlastne dve. Tá kratšia trvala 245 zápasov, celú stihol v drese Buffala Sabres. O niečo dlhšie, 305 zápasov, si pripísal v drese New Yorku Islanders. Vtedy išlo o štvrtú najdlhšiu sériu medzi aktívnymi hráčmi. Zaujímavým spojením so Slovenskom je aj Craig Ramsay. Tréner našej reprezentácie je v historických tabuľkách poriadne hore, patrí mu dokonca ôsme miesto!

9. – 16. február 2023: Dvojzápas NHL v Kalifornii a Nevade

NHL, to sú aj historické momenty. Niekedy ani neviete, že ste ich súčasťou. Tak prečo to nezmeniť? Vyberte si z ponuky našich zájazdov a vycestuje s nami za najlepším hokejom na svete.