Od Košíc 2019 po Bratislavu 2021. Slovenský fanúšik sa má opäť na čo tešiť (+ VIDEO)

3 minúty čítania

Slovenských hokejových fanúšikov čaká vzrušujúci koniec leta. Slovensko ako tradičná hokejová bašta, ktorá vychovala množstvo legiend tohto športu, sa na ZOH v Pekingu bude musieť kvalifikovať.

Horúco nebude len vonku, ale aj na štadióne Ondreja Nepelu. Bratislavu čakajú štyri dni plné hokejového šialenstva, aké naposledy zažili Košice na MS v roku 2019.

Fandite Slovensku naživo! Autobusový zájazd na dvojzápas s Rakúskom a Poľskom iba za 99 €
Nástupné miesta: Košice, Prešov, Poprad, Ružomberok, Žilina, Trenčín, Trnava

Nezabudnuteľná atmosféra v Košiciach

10. mája 2019 sa v metropole východu začali v poradí 83. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Košice sa obliekli do bielo-modro-červených farieb a na celom Slovensku zavládla pravá hokejová eufória, akú vedia vytvoriť len naši fanúšikovia.

Tribúny Steel Arény burácali a tešili sa na úvodné vhadzovanie, našich reprezentantov v dueli s USA. Slováci odštartovali šampionát plný emócií, napätia, radosti, ale aj sklamania prekvapivým, no o to zaslúženejším víťazstvom nad veľkým favoritom. Partia okolo skúseného Sekeru, Černáka, Čajkovského, Tatara, Pánika, či lúčiacej sa legendy Nagyho rozpútala pekelnú atmosféru.

Očakávania pred druhým zápasom boli obrovské. Zaplnený štadión kričiaci „Slovensko do toho!“, hnal našich reprezentantov za ďalšou výhrou. Plné krčmy, reštaurácie či kaviarne, v ktorých vládla pulzujúca atmosféra rozradostil ako prvý Erik Černák, ktorý otvoril skóre zápasu s ďalším favoritom z Fínska.

Ten do prestávky však otočil skóre. Vyrovnanie a novú krv do žíl vlial v druhej tretine, gólom na 2:2 Martin Marinčin. Záverečné dejstvo našim chlapcom však nevyšlo a z ľadovej plochy, odchádzali za ohlušujúceho potlesku, po prehre s Fínskom 2:4.

Do tretice všetko dobré! Na Slovákov čakal hokejový gigant Kanada. Stretnutie, ktoré sa zapísalo do slovenských dejín MS. Bláznivý zápas v neopakovateľnom prostredí nadchol každého priaznivca. Množstvo gólov, krásnych akcií a dramatická prestrelka až do záverečných sekúnd.

Tento zápas mal všetko, no zaslúžil si viac! Trpký koniec slovenských túžob dve sekundy pred koncom tretej tretiny. Kat, ktorý mal meno Mark Stone, pochoval všetky slovenské nádeje.

Štvrtý, rozhodujúci a kľúčový duel sme odohrali proti nemeckým hokejistom. Stretnutie sa vyvíjalo priaznivo. Nášho protivníka sme dokázali viackrát zatlačiť, no vypracovali sme si len jednogólový náskok. Nemeckú hru, ktorá nám nikdy v histórii nevyhovovala, sme efektívne takmer celý zápas eliminovali.

V 58.minúte sme vyhrávali 2:1, no potom prišiel šok. Nočná mora, zlý sen, paralýza celého tela. Posledné dve minúty, ktoré si doteraz viacerí z nás nedokážu racionálne vysvetliť, sme zažili klinickú smrť, z ktorej sme sa už nedokázali v Košiciach zobudiť.

Nemci nám uštedrili dve smrteľné rany. Zdrvený, skľúčený, zronený, utrápený, nahnevaný a nedocenený, taký ostal náš výber po prehratom boji o štvrťfinále.

Nová hokejová tvár Slovenska

V posledných troch stretnutiach sme  zvíťazili a potešili slovenských fanúšikov. Výhry nad Francúzskom 6:3, Veľkou Britániou 7:1, resp. 2:1 nad Dánskom už nestačili a do štvrťfinále sme sa nepozreli. Turnaj však priniesol prísľub v podobe predvedenej hry a nastoleného trendu, v ktorom pokračujú naši hokejisti, tréneri a funkcionári doteraz.

Bratislavskú kvalifikácia na ZOHmôže sledovať naživo až 75 % kapacity štadióna (cca 7 000 fanúšikov). Postupne sa stretneme s Rakúskom (26. 8. od 19:15), Poľskom (27. 8. od 19:15) a na záver týždňa s Bieloruskom (29. 8. od 17:30)

V nominácii na kvalifikačné zápasy ZOH sa nemôžeme spoľahnúť na viacero hráčov z NHL. Výber, ktorý sa predstaví v Bratislave má však ohromnú potenciu. Nie len hráčsku kvalitu, ale aj morálnu silu a bude jednoznačným favoritom.

Brankári: Rybár či Húska, obrancovia: Ďaloga, Feherváry, Jaroš či Marinčin, resp. útočníci: Cehlárik, Hrivík, Lantoši, Daňo, Hudáček a Jurčo, doplnený mladíkmi Kňažkom, Nemcom, Studeničom či Slafkovským, by sa mali postarať o úspech našej reprezentácie.

Všetci veríme, že nebudeme svedkami žiadnej drámy a chlapci si vybojujú postup na ZOH v Pekingu, aj za pomoci fanúšikov. Vidíme sa na tribúnach!

KOMPLETNÚ PONUKU VSTUPENIEK A ZÁJAZDOV NA SLOVENSKO NÁJDETE TU.