Obľúbená anketa v NHL: Eakin s najlepším účesom a Crosby vzorom pre ostatných

5 minút čítania
Autor: Dávid Lech

NHLPA už piaty rok zverejnila medzi fanúšikmi obľúbenú anketu medzi aktívnymi hráčmi zámorskej profiligy „NHL Player Poll“. Hráči odpovedali na množstvo zaujímavých otázok. Kto je podľa hráčov najkomplexnejším hokejistom v lige? Aké mesto NHL najradšej navštevujú? V jednej z ankiet odznelo aj meno slovenského hokejistu.

Hráčska asociácia NHL odštartovala projekt s hráčskymi dotazníkmi v sezóne 2017/18. Pravidelne, v závere základnej časti prezentuje na oficiálnom webe výsledky. Do ankety sa vďaka hlasom samotných hráčov historicky dostali dvaja slovenskí hokejisti.

Tomáš Tatar zvíťazil v sezóne 2018/19 a 2019/20 v ankete o najlepšiu prezývku. Prezývka „Tuna“ (tuniak) vzbudila obdiv 5,6% resp. 8,0%. Zdeno Chára bol pri premiére ankety v ročníku 2017/18 hráčmi zvolený za najtvrdšieho hráča súťaže. Do ankety sa vrátil po štyroch rokoch. Viacerí súčasní hráči zámorskej profiligy si myslia, že historicky najvyšší hráč NHL by našiel uplatnenie aj v basketbale.

Ako dopadli ďalšie anketové otázky?

Očakávaná dominancia McDavida, Matthews za Ovečkinom

V kategórii týkajúcej sa samotných hokejistov sa – podľa očakávania – najčastejšie skloňovalo meno Connora McDavida. Hráči NHL by ho chceli mať vo svojom tíme a oceňujú aj jeho schopnosti tvoriť hru, palicovú techniku a pochopiteľne, neradi proti nemu nastupujú.

V kategórii o najlepšiu strelu v lige dominuje ruský ostrostrelec Alexander Ovečkin, ktorého strelu by chcelo „vlastniť“ vyše 270 hokejistov najlepšej hokejovej ligy sveta. Kapitán Washingtonu Capitals za sebou s veľkým náskokom nechal aj čerstvého 60-gólového strelca Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs.

Ak by ste potrebovali zvíťaziť v jednom zápase, akého brankára by ste si zvolili do svojho tímu? (537 hlasujúcich)

Ak by ste potrebovali zvíťaziť v jednom zápase, akého hráča by ste chceli mať vo svojom tíme? (507)

Kto má najlepšiu palicovú techniku? (539)

Kto je najlepším nahrávačom? (525)

Koho strele by ste sa chceli kvalitatívne priblížiť? (523)

Kto je najkomplexnejším hráčom ligy? (522)

Vegas ako najobľúbenejšia hokejová destinácia

Napriek nabitému programu sa hráčom NHL občas pošťastí mať počas tripov aj deň voľna. Kde ho najradšej trávia? Odpoveď hokejistov zrejme neprekvapí. Vyše 30 % z opýtaných 516 respondentov uviedlo ako najlepšie mesto na trávenie voľného času Las Vegas.

To, že Zdena Cháru si mnohí vedia predstaviť aj v roli basketbalistu, sme už písali. Kto by mal najväčšie šance stať sa úspešným športovcom aj mimo klziská? Podľa ankety je to útočník Dallasu Stars, Joe Pavelski, ktorý je podľa všetkého aj kvalitným golfistom.

Ktoré mesto je najlepšie na strávenie voľného dňa na tripe? (516)

Ktorý hráč NHL by sa uplatnil aj v inom športe? (300)

Ronaldo alebo Messi?

Ak si myslíte, že profesionálni hokejisti vo voľnom čase radi sledujú zápasy konkurentov, ste na omyle. Väčšina má záľubu v iných športoch, predovšetkým v NFL, MLB či NBA. S kým by si chceli na jeden deň vymeniť svoje životy? V ankete vedie slávny quarterback Tom Brady. Zaujímavosťou je, že na piatom mieste sa umiestnil Cristiano Ronaldo, pričom pred štyrmi rokmi v obdobnej ankete s dotazom na najobľúbenejšieho športovca mimo hokej, obsadil piatu priečku Lionel Messi (5,6 % vtedajších hlasov). Argentínčan v ankete predčil portugalského rivala. S odstupom času má medzi hokejistami zrejme navrch majster Európy z roku 2016.

Ktorý hokejista má najlepší hokejový účes? (392)

Ktorého hráča NHL sa oplatí sledovať na sociálnych sieťach? (287)

Ktorý hráč NHL predstavuje najlepší hokejový vzor? (374)

V koži ktorého športovca mimo NHL by ste sa chceli ocitnúť na jeden deň? (437)

Kompletnú ponuku zájazdov na NHL nájdete TU.