NHL: Za Slovákmi do New Yorku, Bostonu i Vegas. Kde ich môžeme vidieť?

4 minúty čítania
Autor: Viktor Háber

Príde tohto roku Stanley Cup na Slovensko? To je zatiaľ asi predčasná otázka, isté však je, že Slovákom sa v NHL v aktuálnom ročníku darí a viacerí z nich majú šancu pomýšľať na najcennejšiu trofej.

Sledujte naše sociálne siete Facebook Instagram.

Bojovať o titul môže už pravidelne bodujúci Tomáš Tatar a Adam Ružička alebo jeden z najlepších bekov celej profiligy Erik Černák. Čo majú ešte spoločné títo hráči? Všetkých si chodíme pozrieť naživo po celej Severnej Amerike.

Divákov v Montreale je počuť najviac

Na našich zájazdoch sa vydávame na hokej, ale aj na formulu 1 do Montrealu, ktorý z prvého miesta draftoval Juraja Slafkovskému. A hoci sa mu darilo a boli sme si ho pozrieť v januári na dvojzápase v New Yorku, mladý útočník sa nevyhol zraneniu a v tejto sezóne možno na ľad už nenastúpi. HokejTour mu praje skoré uzdravenie!

Aj Montreal je však stále lákadlom, aj vďaka francúzsko-anglickej atmosfére, ktorú skrýva Montreal. Ten disponuje okrem iného najväčším podzemným mestom na svete RESÓ a tiež najväčšou hokejovou halou Bell Centre, pričom fanúšikovia Habs sú považovaní za najhlučnejších v lige.

Ak vás Kanada láka, sledujte našu 👉 PONUKU ZÁJAZDOV do Montrealu na NHL.

Zdroj: sportweb.pravda.sk/foto: Peter McCabe(AP)

Slovenský súboj v New Yorku

New York je mesto, ktoré nikdy nespí, to vieme všetci. Vedeli ste však, že prezývka Veľké jablko nevznikla kvôli tvaru mesta, ale dostihom? Tento pojem naozaj použili ako prví pretekári v afroamerických stajniach v New Orleans. New York má tiež vyše 15 000 drevených sudov na strechách budov a povráva sa, že pokiaľ pohladkáte gule sochy býka na Wall Street, zbohatnete.

Pokiaľ ste s nami neboli na januárovom dvojzápase, nevyčítajte si to. vo februári bude podobná príležitosť. V rámci atraktívneho trojzápasového kalendára zamierime na štadión New Jersey Devils, ktorí budú hrať proti Montrealu. Na vlastné oči tak uvidíme súboj Tomáša Tatara proti jeho bývalému tímu. No a možno sa dočkáme aj Šimona Nemca, ktorý vo svojej premiérovej sezóne podáva spoľahlivé výkony na farme „diablov“.

V „hlavnom meste sveta“ si spolu pozrieme Sochu slobody, Ground zero či Empire State Building.

Vyberte sa s nami na 👉 TROJZÁPAS NHL v New Yorku (16. – 23. 2.)

Bostonský hokejový maratón

Na americké pomery je Boston naozaj neďaleko od New Yorku. Je to mesto, ktoré disponuje mnohými prvenstvami. Otvoril prvú univerzitu v Severnej Amerike – Harvard (1636), verejnú pláž v USA (1986), prvé metro v Spojených štátoch (1897) či prvý bejzbalový štadión Fenway Park (1912), kde hrajú svoje zápasy slávni Boston Red Sox.

Čo sa týka NHL, aj tu má Boston prvenstvo – po pripojení sa do NHL v roku 1924 bol prvým a jediným americkým mužstvom v súťaži. Tohto roku majú hokejisti Bruins až strašidelne dobrú formu a kraľujú priebežnej tabuľke NHL. Motiváciu bodovať bude mať aj proti najväčšiemu rivalovi z Montrealu v marci.

Filip Mešár sa tak ocitne v meste, ktoré je preslávené aj svojím maratónom. My si dáme hokejový (či hokejovo-basketbalový) maratón, keď za tri dni môžeme uvidieť až tri zápasy. Po derby Boston – Montreal príde na rad duel proti Tampe Bay s ďalším Slovákom – Erikom Černákom. A ak budete chcieť vidieť aj zápas NBA Boston Celtics – Indiana Pacers, bude váš športový kalendár v USA maximálne nabitý.

Poďte s nami na 👉 DVOJZÁPAS NHL do Bostonu (22. 3. až 27. 3.) za Mešárom a Černákom v marci.

Najlepšia predzápasová šou v meste hriechu

Začiatkom marca sa môžete s nami vydať do Las Vegas. Mesto hriechu a kasín, kde sa všetko zlé utají a kde sú v tesnej blízkosti seba Eiffelova veža a Sfinga. „Zlatí rytieri“ majú vôbec najlepšiu predzápasovú šou, po ktorej je hokej veľmi príjemným bonusom.

Jedno z najznámejších miest sveta je zase extrémne blízko najväčšieho svetového kaňonu – Grand Canyonu, kde sa v rámci zájazdu vyberieme. No ešte predtým pobudneme v meste filmu Los Angeles, kde sa v zápase Anaheim – Washington možno dočkáme aj slovenského súboja Regenda vs. Fehérváry a zamierime aj na zápas NBA na čele s hviezdou Lakers LeBronom Jamesom.

Neváhajte a pridajte sa na 👉 TROJZÁPAS NHL a NBA v Kalifornii a Nevade (28. 2. až 8. 3.).

Čítajte aj: Najlepšie výkony Slovákov v nováčikovskej sezóne NHL

V HokejTour cestujeme za všetkými (nielen) slovenskými hokejovými hviezdami. Mladí Slováci, ktorí sa ukázali v pozitívnom svetle aj na tohtoročných MS juniorov, majú sľubnú budúcnosť a veríme, že „zopár Slafkovských, Mešárov a Nemcov“ sa do NHL ešte v blízkej dobe dostane.

CELÁ PONUKA ZÁJAZDOV na HOKEJ