NHL v Prahe! Fanúšikom sa predvedie San Jose s Nashvillom

3 minúty čítania
Autor: Dávid Zlomek

Aktualizované 30.9.2022

Parádna správa obletela hokejový svet. NHL sa opäť objaví v Prahe a to už o pár dní. Svoje zápasy tu odohrajú San Jose Sharks a Nashville Predators. 

Hlavnou hviezdou bude Tomáš Hertl

Nepôjde o hocijaké zápasy, ani o žiadnu prípravu. NHL vysiela tímy do Európy v rámci Global Series. To znamená, že pôjde o ostré zápasy základnej časti. Chýbať teda nebudú tie najväčšie hviezdy. V centre diania bude pochopiteľne Čech Tomáš Hertl, ktorý tento rok spojil svoju budúcnosť so San Jose o ďalších osem rokov. Lídra tímu z Kalifornie doplní ďalší Čech – obranca Radim Šimek.

👉prečítajte si aj: San Jose v Európe: Šanca na potrebný reštart klubu

Aj bez Čechov však pôjde o zoznam hokejových hviezd. V drese Žralokov pôsobí bek Erik Karlsson, ktorý síce zľavil zo svojho tempa, ktoré nastavil pred pár rokmi, ale aj tak je stále veľkou persónou. Chýbať nebude ani kapitán Logan Couture, Švajčiar Timo Meier či skúsený obranca Marc-Edouard Vlasic.

Josi, Forsberg, Granlund. V Nashville vsádzajú na európsku školu

Nashville sa môže spoľahnúť na švajčiarskeho obrancu Romana Josiho, držiteľa Norris Trophy z roku 2020. Jeho ofenzívne čísla sú naozaj úchvatné. Ďalšou personou v obrane je Mattias Ekholm. Predators sú známi vernosťou k fínskej hokejovej škole. Aktuálnou brankárskou jednotkou by mal byť Juuse Saros a kryť chrbát mu bude Kevin Lankinen.

👉prečítajte si: Nashville Predators: Klub, ktorý je pre fanúšikov z Európy veľkým lákadlom

V ofenzíve sa zase môžeme tešiť na mená ako Mikael Granlund, Eeli Tolvanen, ktorých doplní Josiho krajan Nino Niederreiter. Hlavnou hviezdou však je Švéd Filip Forsberg. Toho sa Predators počas leta podarilo v kádri udržať, keď podpísal megakontrakt na osem rokov. Vidieť bude možné aj Matta Duchenea či vlaňajšieho nováčika Tannera Jeanota.

V Prahe už po štvrtýkrát, vlani úradoval koronavírus

NHL sa do Česka pozrela už trikrát. V rokoch 2008 a 2010 sa hralo po dvoch zápasoch, v roku 2019 sa odohral zápas jediný. Hrať sa malo aj vlani na jeseň, všetko ale zhatila pandémiu koronavírusu. Prvú udalosť zámorskej ligy na ľade O2 Areny obstarali Tampa Bay a NY Rangers. O dva roky neskôr prileteli predviesť svoj um Boston s Phoenixom (dnešná Arizona).

V čerstvej pamäti potom máme súboj Chicaga a Philadelphie. Strhujúci sedemgólový duel svojou účasťou okorenili až traja českí hokejisti David Kämpf, Dominik Kubalík a Jakub Voráček.

🔥Poďte si vychutnať začiatok nového ročníka NHL v Prahe na vlastné oči len vďaka CK HokejTour:

San Jose Sharks – Nashville Predators (vstupenky, 7.10.2022)

Nashville Predators – San Jose Sharks (vstupenky, 8.10.2022)