NHL je späť: Chára opäť Ostrovanom, Fehérváry v prvom tíme a návrat na olympiádu

Tri mesiace ubehli ako voda a v zámorí sa už v noci na stredu (13. októbra) opäť rozbieha kolotoč najkvalitnejšej hokejovej ligy na svete NHL. Leto za veľkou mlákou bolo rušné, a to hneď z viacerých dôvodov.

ODPORÚČAME: Mikulášsky darček pre malých aj veľkých fanúšikov – adventné kalendáre s Kinder čokoládou.

Najdôležitejším momentom bolo rozšírenie súťaže o 32. tím. Ponovom budú mať to šťastie sledovať ten najkvalitnejší hokej aj v Seattli, kde budú fandiť svojim Krakenom. Ďalší okamih, ktorý určite potešil aj slovenských fanúšikov – NHL sa dohodla s IIHF na účasti zámorských hviezd na februárovej olympiáde v Pekingu.

Slovákov medzi hokejovou smotánkou, bohužiaľ, stále ubúda. Počas leta sa so zámorím rozlúčili napríklad Marko Daňo, Martin Marinčin a s najväčšou pravdepodobnosťou aj Tomáš Jurčo.

Na druhej strane, Erik Černák sa etabloval medzi lídrami dvojnásobného držiteľa Stanleyho pohára Tampy Bay a dianie počas prípravného obdobia naznačuje zaujímavý ročník aj u ďalších slovenských zástupcov.

Martin Fehérváry sa dočkal a minimálne v úvode sezóny nahradí v zostave Washingtonu Zdena Cháru, ktorý si to na pravdepodobne posledný rok svojej kariéry namieril tam, kde to všetko začalo – do New Yorku Islanders.

Z Tomáša Tatara sa počas leta stal diabol z New Jersey. Ak sa naplní pozitívny vývoj zo záveru prípravy, v prvom tíme by mu mali od začiatku ročníka robiť spoločnosť aj ďalší dvaja krajania – Christián Jaroš (prišiel po krátkej anabáze v San Jose Sharks) a Marián Studenič, ktorý už v uplynulom ročníku zažil premiéru v zámorskej profilige a dokonca si pripísal aj jeden presný zásah.

Jaroslav Halák by mohol mať dostatok priestoru rozchytať sa pred olympijským Pekingom u kosatiek z Vancouveru, kde bude chcieť nadviazať nielen na legendárneho Roberta Luonga, ale aj na svojho krajana Pavla Demitru.

Posledným Slovákom, ktorý sa o svoje miesto v zostave nemusí obávať, je Andrej Sekera z Dallasu Stars. Práve Halák so Sekerom spoločne s Erikom Černákom majú už v tejto chvíli istú účasť na olympijskom turnaji v Pekingu.

Najmenej jasná situácia je okolo Richarda Pánika. Martinský rodák sa v lete presunul z Detroitu do New Yorku Islanders, no ani tu nemá isté miesto v zostave a zdá sa, že bude v priebehu celého ročníka pendlovať medzi AHL a NHL.

V našej cestovnej kancelárii HokejTour už aktuálne pracujeme na ponuke našich zájazdov do zámoria. V New Yorku nevynecháme domáci zápas manhattanských Rangers, Chárových Ostrovanov z Long Islandu, ale ani hodinu vlakom vzdialených diablov z New Jersey so spomínanou trojicou Slovákov na čele s Tomášom Tatarom.

Bez ohľadu na ročné obdobie sa vždy vyplatí vycestovať za hokejovými zážitkami do Kalifornie. V našom zájazde nebude rozhodne chýbať ani výlet do Las Vegas na zápas miestnych Golden Knights a zábavu v nočných uliciach „mesta hriechu“.

Vynechať nemôžeme ani slnečnú Floridu, kde sa môžete tešiť nielen na Černákove blesky z Tampy Bay, ale aj miestnych panterov. Pridáme aj nehokejový zážitok v podobe plavby loďou po Karibiku.

Odporúčame sledovať aktuálne podmienky pre cestovanie aj do zámoria, ktoré pre vás pravidelne aktualizujeme.