Najzaujímavejšie prestupy počas draftu NHL 2022

V ošiali okolo pre Slovensko historického draftu NHL mohlo zaniknúť niekoľko zaujímavých prestupov v rámci zámorskej profiligy. Prinášame vám tie najzaujímavejšie zmeny v kádroch tímov, ktoré sa udiali počas draftu 2022.

Črtá sa šanca pre Adama Húsku?

Novou tvárou v drese Colorada Avalanche sa stal brankár Alexandar Georgiev z New Yorku Rangers. Na Manhattan putovali voľba v treťom a piatom kole draftu 2022 a v treťom kole draftu 2023. Colorado nastúpi do novej sezóny s brankárskou dvojicou Georgiev – Francouz. Chrbát jasnej jednotke „jazdcov“ Igorovi Šestorkinovi by mohol kryť Slovák Adam Húska.

Prečítajte si aj: Legendy vyzdvihli rodičov aj mládežníckych trénerov

Chicago Blackhawks začína s novou prestavbou kádra od podlahy

Generálny manažér Chicaga Blackhawks Kyle Davidson si po neúspešnej sezóne vyhrnul rukávy a počas draftu vymenil hviezdneho Alexa DeBrincata do Ottawy Senators za 2 voľby v prvom kole draftu 2022 a voľbu v treťom kole draftu 2024.
Krátko na to sa s vedením Montrealu Canadiens dohodol na odchode talentovaného centra Kirbyho Dacha za voľbu v prvom a treťom kole draftu 2022.

Blackhawks rovnako získali brankára Petra Mrázka z Toronta Maple Leafs a rovnako voľbu v prvom kole draftu 2022 výmenou za voľbu v druhom kole 2022.

Kroky amerického tímu sa rozhodne nestretli s pochopením fanúšikov a bude veľmi zaujímavé sledovať, akým smerom sa bude jedna z najúspešnejších organizácií posledných rokov uberať.

chicago blackhawks kane

Dôrazný Romanov vystuží defenzívu Islanders

Alexander Romanov opustil Montreal Canadiens a stal sa novým hráčom New Yorku Islanders. Kanadský celok za ruského beka získal voľbu v prvom kole draftu 2022 (č. 13), ktorú využil práve pri spomínanom zisku Kirbyho Dacha.

Edmonton Oilers šetril priestor pod platovým stropom

4. najlepší celok uplynulej sezóny, Edmonton Oilers, sa rozhodol vzdať sa ochrancu svojich najväčších hviezd, Zacka Kassiana. Dôrazného krídelníka vymenili „olejári“ spoločne s voľbou č. 29 na drafte 2022, voľbou v treťom kole draftu 2024 a voľbou v druhom kole draftu 2025 do Arizony Coyotes. Opačným smerom putovala voľba č. 32 na drafte 2022. Pod platovým stropom sa tak Oilers uvoľnilo 3,2 miliónov USD.

Detroit vyriešil brankársku otázku

Novým mužom v bránkovisku Detroitu Red Wings sa stal Ville Husso. Red Wings získali práva na brankára zo St. Louis Blues výmenou za voľbu v 3. kole draftu 2022. Detroit s fínskym gólmanom následne podpísal kontrakt na tri roky v celkovej výške 14,25 miliónov USD.

Český brankár Vítek Vaněček mení dres

New Jersey Devils mal vlani problémy v bránkovisku. Ani jeden z pätice mužov v maske, ktorí sa objavili medzi tromi žrďami „diablov“ príliš nepresvedčili. Počas draftu sa tak vedenie klubu vzdalo voľby v druhom a treťom kole draftu 2022 a z Washingtonu priviedlo českého ochrancu svätyne, Vítka Vaněčeka.

Produktívny bek Caroliny sa sťahuje do Philadelphie

Tony DeAngelo sa stal novou posilou Philadelphie Flyers, ktorá ho získala z Caroliny Hurricanes. Americký bek sa s doterajším zamestnávateľom nedokázal dohodnúť na novom kontrakte a tak bol vymenený spoločne s voľbou v 7. kole draftu 2022 za voľbu v 4. kole draftu 2022, podmienečnú voľbu v 3. kole draftu 2023 a voľbu v 2. kole draftu 2024.

Pracant Kunin úlovkom „žralokov“

San Jose Sharks získalo do svojich radov pracovitého útočníka z Nashville Predators. Luke Kunin stál kalifornský celok voľbu v 3. kole draftu 2023 a útočníka Johna Leonarda.

Duncan Keith ukončil kariéru

Po dlhých týždňoch zvažovania sa Duncan Keith rozhodol ukončiť aktívnu hokejovú kariéru. So Chicagom Blackhwks vyhral 3 Stanley Cupy, dvakrát získal Norris Trophy pre najlepšieho obrancu ligy. V roku 2015 sa stal najužitočnejším hráčom play-off a okrem Stanley Cupu sa tak tešil aj zo zisku Conn Smythe Trophy. Vlani bol vymenený do Edmontonu Oilers, kde mal dohrať zvyšné dva roky z platného kontraktu.

Kým Edmontonu Oilers sa pod platovým stropom vďaka jeho rozhodnutiu uvoľnili 5,5 miliónov USD, pôvodca jeho 13-ročného kontraktu zo Chicaga Blackhawks bude za predčasné ukončenie kariéry kanadského beka a nedodržanie platného kontraktu penalizovaný v najbližších dvoch sezónach. V novom ročníku 2022/23 sa Chicagu bude z platového stropu odrátavať čiastka 5 538 462 USD, o rok neskôr to bude už „len“ 1,938 miliónov amerických dolárov.

Chceli by ste zažiť atmosféru najlepšej hokejovej ligy sveta na vlastnej koži? Ponuku zájazdov aj na zápasy NHL nájdete na našom webe.