Najlepšie (nielen) hokejové zážitky v New Yorku a Kalifornii

Turistika po USA spojená s hokejovým zážitkom z najlepšej ligy planéty. To získate, ak využijete jeden zo zájazdov za Atlantik, ktoré má vo svojej ponuke CK HokejTour.sk.

Záujem slovenských fanúšikov o návštevu zápasov NHL má narastajúci trend. Nečudo, veď kanadsko-americká profiliga je neodškriepiteľne najlepšou hokejovou súťažou na svete. CK HokejTour.sk na tento dopyt reaguje a pravidelne organizuje populárne zámorské výjazdy. Najväčšie lákadlá predstavujú New York a Kalifornia. Čo v nich môžete vidieť okrem hokeja?

Veľké jablko či mesto, ktoré nikdy nespí

Také sú najčastejšie prívlastky najľudnatejšieho mesta Spojených štátov amerických, ktoré je domovom nielen hokejových tímov New York Rangers New York Islanders, ale aj basketbalových New York KnicksBrooklyn Nets, bejzbalového New York Yankees či klubov amerického futbalu New York GiantsNew York Jets. Ponuka športového vyžitia v supermoderných arénach je teda skutočne pestrá. I keď je jadrom našich zájazdov hokejová NHL, naši klienti majú v obľube aj NBA, ktorá svojou atmosférou nadchne aj ľudí, u ktorých nie je basketbal športom číslo jedna. Rozhodne odporúčame vyskúšať!

Počas našich zájazdov neprídete ani o najväčšie dominanty mesta. Byť v New Yorku a nenavštíviť niektoré slávne miesta, to by bol doslova turistický hriech. Patria medzi ne Socha slobody, symbol slobody a demokracie, najnavštevovanejší mestský park v USA s rozlohou 3,41 km² Central Park, mrakodrap Empire State Building so 102 poschodiami, ktorý ponúka krásny výhľad na panorámu americkej metropoly.

Opomenúť nemožno ani komplex 19-tich komerčných budov známy pod názvom Rockefellerovo centrum, najznámejšiu a najrušnejšiu križovatku mesta Times Square či svetoznáme finančné centrum Wall Street. Nositeľom smutných emócií je The National 9/11 Memorial & Museum, pamätník a múzeum na počesť 2 983 obetiam teroristických útokov.

Zlatý štát

Pravý americký zážitok pre turistov neposkytuje len New York, ale aj Kalifornia, ktorej prezývka je „Zlatý štát“. Ide o tretí najľudnatejší štát USA. Medzi jeho desať najväčších miest patria aj Los Angeles, San Jose či Anaheim. Vo všetkých troch nájdete hokejové stánky tímov NHL.

Los Angeles je z hľadiska populácie najväčším mestom Kalifornie. V NHL mesto reprezentuje tím Los Angeles Kings, víťaz dvoch Stanleyho pohárov. Zájsť sa v ňom dá tiež na NFL, MLB, NBA či MLS. Len kúsok od Los Angeles je Anaheim, kde svoje domáce zápasy v rámci NHL hráva Anaheim Ducks.

Pokiaľ ide o turistické lokality, vyhľadávanými sú pláže Malibu, Santa Monica Bay, Venice Beach. „Mesto anjelov“ je známe aj vďaka Hollywoodu, ktorý je synonymom amerického filmového priemyslu. V tejto štvrti sa nachádzajú svetové filmové štúdiá, ale taktiež Walk of Fame (hollywoodsky Chodník slávy). Chodník je osadený viac ako 2600 päťramennými hviezdami s menami hudobníkov, hercov, režisérov, producentov, hudobných a divadelných skupín, ale aj fiktívnych postáv.

Mnoho filmových hviezd a celebrít býva v Beverly Hills. Nájdete tam i trojkilometrovú ulicu Rodeo Drive plnú luxusných obchodov. Fantastický výhľad na všetky štyri svetové strany ponúka budova Griffith Observatory. Toto všetko a ešte oveľa viac môžete zažiť na vlastnej koži pod dohľadom skúseného delegáta alebo aj „na vlastnú päsť“.

Anahaime môžete navštíviť najslávnejší zábavný park na svete Disneyland. Zabudnúť nemôžeme ani na povestné Las Vegas a jeho nočný život, aký nemá páru. Množstvo svetiel, kasín a svetoznámych hotelov.

Dva top zájazdy na jeseň

New York aj Kalifornia poskytujú atraktívne hokejové zápasy najlepšej ligy sveta a množstvo zaujímavých turistických možností. Vychutnajte si ich už najbližšiu jeseň.

CK HokejTour.sk v novembri organizuje prémiový zájazd do Kalifornie a Nevady s tromi zápasmi NHL. V októbri zas pripravuje zájazd, aký sa nemusí opakovať. Ide o megazájazd s ôsmimi stretnutiami zámorskej profiligy v šiestich amerických a v dvoch kanadských mestách.

Ste pripravení na výlet svojho života?