MS 2021: Útok pripomínajúci zlatých chlapcov

2 minúty čítania

Boris Valábik to povedal jasne: „Kedy naposledy sme mali takto dominantnú prvú formáciu, ktorá si vie vytvoriť takýto tlak na súpera? Možno Hossa, Demitra, Gáborík.“

Nároční slovenskí fanúšikovia dlho a trpezlivo čakali, aby sa nakoniec dočkali. Dámy a páni, prichádza trio: Lantoši, Hrivík, Cehlárik.

Dlhé obdobie nám pravú hokejovú atmosféru a zašlú slávu slovenského hokeja pripomínali len pamätné videá  a obrázky éry zlatých chlapcov.

Legendárny trojzáprah Hossa, Demitra, Gáborik svojou hrou, šarmom, radosťou, dôvtipom a nesporným talentom, naháňali súperom strach a vzbudzovali rešpekt v tých najuznávanejších hokejových kruhoch.

Po ich krásnych akciách, prihrávkach a góloch plesali srdcia všetkých.

ZIMOMRIAVKY

Presne ten a mnoho ďalších pocitov a emócií vyvolávajú zábery, na ktorých sa tešia zo spoločných úspechov. A svojou radosťou vždy dokázali nakaziť celý národ.

Rýchlonohý Gáborík s neskutočným ťahom na bránku, s obrovským prehľadom hrajúci Hossa, či zásobáreň dokonalých prihrávok a myšlienok, Demitra.

Presuňme sa do súčasnosti a ich mená postupne nahraďme týmito: Lantoši, Cehlárik, Hrivík. Chalpci, ktorí si sadli, ľudovo povedané, ako „riť na šerbel“.

Kanadský trénerský génius, ktorého Slovensko hľadalo a našlo, poskladal pred šampionátom najmladší výber, s akým sme kedy cestovali na svetový šampionát. Trúfalé? Odvážne? Vyzerá to tak, že podarené!

GENERAČNÁ VÝMENA A ATRAKTÍVNY HOKEJ

Po dlhých suchotách sme namiešali kvalitný a hlavne chutný hokejový elixír. Káder so skúsenými tridsiatnikmi Julom Hudáčkom či Martinom Ďalogom a práve útočným trojlístkom Lantoši, Hrivík, Cehlárik, doplnený mladíkmi, čakajúcimi na svoju príležitosť, šliape ako hodinky.

A čo je najdôležitejšie? Naša hra má hlavu a pätu, každý na ľadovej ploche vie čo má robiť.

Po úvodných zápasoch, veľa fanúšikov vytiahlo zo skríň zaprášené a zabudnuté vlajky. Obliekli sme si dresy s dvojkrížom na hrudi, rozprávame sa len o hokeji a oči nezakrývame pred našimi výkonmi.

Možno len vtedy, keď tlačíme čas ku koncu duelov, pretože v nich vyhrávame.

Vychutnajte si gólové akcie našich chlapcov z otváracieho zápasu MS v hokeji proti Bielorusku, v ktorom sme vyhrali 5:2 a útok Lantoši-Hrivík-Cehlárik zaznamenal spolu 5 bodov.