Mariána Hossu čaká veľkolepý rozlúčkový zápas

4 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Bývalý skvelý slovenský hokejista Marián Hossa pred šiestimi rokmi pre dlhotrvajúce kožné problémy ukončil výbornú kariéru v klube NHL Chicago Blackhawks, ale definitívnu bodku za aktívnou činnosťou dá 18. augusta o 18.18 h na trenčianskom Zimnom štadióne Pavla Demitru v spoločnosti niekdajším spoluhráčov z Európy a z NHL.

Sledujte naše sociálne siete Facebook InstagramTik-Tok

Chára urobí výnimku a do Trenčína príde

Na veľkolepom rozlúčkom stretnutí ,,Goodbye Game“ sa zúčastnia aj viacerí významní hráči. Samozrejme, Marián si v jednom mužstve zahrá s bratom Marcelom a ich otec František bude tiež trénerom jedného z dvoch tímov. Zdeno Chára ešte nikdy nehral na takomto exhibičnom stretnutí, ale tentoraz urobí výnimku a keďže v tom čase bude na Slovensku, v Trenčíne podľa slov Mariána Hossu nebude chýbať.

Spoločnosť mu bude robiť aj Peter Bondra, strelec zlatého gólu v göteborskom  finále MS v roku 2002 proti Rusku.  Do Trenčína príde aj český útočník Martin Havlát a diváci uvidia aj švédskeho obrancu a štvornásobného víťaza Stanleyho pohára Nicklasa Lidströma, či amerického beka Dustina Byfugliena. Účasť prisľúbil aj trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Švéd Nicklas Hjalmarsson, ktorý spolu s Hossom pôsobil v Chicagu. Mimochodom, v ten deň má prvé narodeniny aj Mariánova dcéra Emma a keď sa to dá do amerického tvaru 8-18, tak je to symbolika čísel.

Foto: Milina Imrichová-Strihovská

,,Vynasnažím sa pozvať takých hráčov, ktorých slovenský fanúšik väčšinou videl iba v televízii, ale teraz sa mu predstavia na vlastné oči, čo je úplne iné. V hre je veľa mien, sústredím sa hlavne na takých hokejistov, s ktorými som hrával v kluboch NHL. S viacerými som už hovoril, ďalších tiež oslovím, väčšinou  mám pozitívne ohlasy, takže som optimista. Síce už skončili s kariérou, ale sú to stále veľké osobnosti, ktoré sú v Sieni slávy NHL. Verím, že z tých, čo potvrdia účasť, tak aspoň 90 percent príde,“
hovorí Marián Hossa.

Žrebovaním loptičiek sa určia mužstvá

Keďže do exhibície je ešte dosť času, ďalšie mená organizátor akcie Peter Neveriš prezradí neskôr. Chce aby celá udalosť bola atraktívna do poslednej chvíle. Dokonca samotné zostavy sa verejnosť dozvie len dve hodiny pred zápasom. Na trenčianskom námestí bude vytvorená fanzóna, kde sa ukážu všetci zúčastnení hráči a žrebovaním loptičiek sa určia definitívne zostavy tímov.

Celkovo sa očakáva až 33 hokejistov, pričom okrem veľkých mien, divákov čaká bohatý sprievodný program vo vyhradenej fanzóne. Samozrejme, zaujímavá show sa chystá aj na samotnom štadióne. Hrať sa bude 3×20 minút. Špeciálne dresy s podpismi hráčov poputujú do dražby a výťažok z nej pôjde na charitu.

Marián Hossa je trojnásobný víťaz Stanley Cupu, člen Hokejovej siene slávy NHL. Za Slovensko odohral 88 duelov, na konte má 39 gólov. Predstavil sa na ôsmich MS, premiérovo ešte ako 18-ročný v roku 1997. Následne v rokoch 1999, 2001, 2004, 2005, 2006, 2007 a 2011. V 52 dueloch v rámci svetových šampionátov nazbieral 41 bodov (16+25). Štyrikrát sa predstavil aj pod piatimi kruhmi. Na ZOH 2002, 2006, 2010 a 2014 dosiahol 28 bodov (14+14) v 19 zápasoch.